Copiii mor de foame şi de frig

Vine Crăciunul. Brad, cadouri, zile libere, poate concedii, multă alergătură, cumpărături, cheltuieli mari, ne întrebăm cum o să facem faţă, dacă ne vor ajunge banii. Dacă astea sunt problemele noastre, înseamnă că suntem totuşi printre cei care au motive de mulţumire.

Din păcate, sunt mii de oameni în Gorj care nu le pot oferi copiilor de Crăciun decât o coajă de pâine şi un castron cu zeamă lungă. Sunt copii care fac foamea în fiecare zi, care dorm în frig, care merg iarna în papuci la şcoală, pentru că nu au pantofi sau ghete. Şi nu sunt cazuri izolate, îi întâlnim în fiecare comună, în fiecare sat, în fiecare şcoală.

Mai bine de o sută de copii din familii sărace au primit anul trecut jucării, dulciuri, haine şi alimente donate de cititorii ziarului Pandurul. Chiar dacă ne propusesem să ajutăm cinci familii, darurile au fost prea multe, aşa că am reuşit să ajungem la mult mai mulţi copii. Vă rugăm şi anul acesta să ne ajutaţi să facem nişte copii să zâmbească.

Din păcate, de la un an la altul situaţia este mai rea, sunt tot mai mulţi copii care mor de frig şi de foame, poate nu la propriu, dar care au o viaţă chinuită. Unii au norocul de părinţi care se zbat să îi ţină curaţi şi să îi educe bine, chiar dacă nu au bani. Alţii au părinţi şi bunici alcoolici. Alţii au fost abandonaţi de părinţii care şi-au făcut o viaţă mai bună în străinătate şi au uitat de cei lăsaţi acasă. Unii sunt orfani de un părinte, alţii provin din relaţii pasagere. Dar nu motivele contează, acum, de Crăciun. Important este să reuşim împreună să le dăruim o zi mai bună. Şi să facem apel la autorităţi, la guvern, la parlament, să găsească soluţii pentru ca aceşti copii să nu mai adoarmă flămânzi. Ţara asta nu este atât de săracă, încât copiii să moară de frig şi de foame. Şi totuşi, se întâmplă asta, în prea multe familii pe care nu le mai vede nimeni. Poate că şi noi, ziariştii, scriem prea mult de politicieni şi de tot felul de vorbeţi şi prea puţin de oameni şi de problemele lor adevărate. O greşeală pe care Pandurul va încerca să o îndrepte pe viitor.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: