Hoţii au prădat staţiile de apă din Dăneşti

Două obiective de importanţă majoră pentru cetăţenii din comuna Dăneşti au fost prădate de hoţi. Este vorba de o staţie de pompare a apei şi o alta de epurare de unde au fost sustrase panourile de control, fără de care obiectivele nu pot fi puse în funcţiune. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz, însă deocamdată nu s-a găsit vinovatul. Autorităţile locale spun că bănuiesc cine este autorul fărădelegilor însă nu au probe care să-l încrimineze. Acum primăria trebuie să achiziţioneze altă aparatură.

Staţia de epurare deserveşte satele Bucureasa, Dăneşti şi Barza. Investiţia este nouă, iar în curând cetăţenii ar fi trebuit să fie racordaţi la reţeaua de canalizare, însă, inutil, pentru că staţia nu este funcţională. Panoul de control al sistemului a fost furat în urmă cu câteva luni. Şi situaţia nu este singulară, asta pentru că şi la staţia de pompare a apei tabloul de comandă a fost vandalizat. Lucrarea este în garanţie câteva zeci de ani, însă, pentru că este vorba de un furt, autorităţile locale vor trebuie să aloce alţi bani, de la bugetul local al comunei, pentru achiziţionarea aparaturii necesare pentru funcţionarea staţiilor. „Am avut un binevoitor, un om care nu ştiu ce a gândit, s-a dus noaptea şi ne-a smuls uşile cu comenzile de la staţiile epurare. A venit Poliţia la faţa locului, de la Criminalistică, dar nu au prins infractorul. S-a întâmplat acum două luni. Am fixat nişte table acolo, urmând ca în perioada următoare să le punem din nou. Trebuie să alocăm bani de la primărie. Toată lucrarea este în garanţie 20 de ani, dar fiind vorba de furt, trebuie să plătim noi”, a declarat Emilian Rusu, primarul comunei Dăneşti.

Şeful administraţie locale crede că la baza acestor ilegalităţi s-ar afla un cetăţean care locuieşte în zona în care se află obiectivele şi care vrea cu orice preţ să-i creeze necazuri. „Au fost furate panourile crezând că îmi face mie rău. Era chiar înainte de a veni Curtea de Conturi. Părerea lui a fost că îmi va imputa mie ceea ce se fură de acolo. Bănuiesc pe cineva, dar nu am dovezi. Sunt mulţi care fac diferite reclamaţii, neiscălite de ei, dar ştiu cine le fac, crezând că vor găsi ceva, că am încălcat legea, ca să mă pună să plătesc”, a mai spus primarul.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: