Preoţii răniţi în accident, transferaţi la Craiova. Arafat face anchetă!

Accidentul cu şapte răniţi care a avut loc marţi în Gorj, dar la care au ajuns doar patru ambulanţe, este în atenţia secretarului de stat Raed Arafat. Acesta verifică dacă sunt adevărate informaţiile apărute în presă, conform cărora unii răniţi au aşteptat zeci de minute întinşi pe asfalt. Patru dintre răniţi, printre care doi tineri preoţi, au fost transferaţi la spital la Craiova, iar alţi doi la Bucureşti.

Raed Arafat s-a sesizat în legătură cu accidentul petrecut marţi la Câmpu Mare, după ce a aflat că unii răniţi au stat zeci minute pe asfalt în aşteptarea ambulanţei. Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj neagă acest aspect, spunând că cele patru autospeciale au ajuns repede la răniţi şi că toţi pacienţii au beneficiat de îngrijiri medicale în timp util. „Informaţiile au fost distorsionate”, spune Marinică Niculescu, şeful SJA. „Domnul Arafat a văzut o ştire al televiziune, s-a filmat dintr-un anumit unghi şi a avut impresia că victimele sunt fără asistenţă. Lor li s-a acordat, salvarea era acolo. Primii care au intervenit au acordat asistenţă tuturor, aşa este protocolul. Prima ambulanţă a ajuns în 7 minute. Acolo s-a dat că a ajuns după o oră. Următoarele patru au ajuns repede, cel mai lung timp a fost 18 minute. Cu degajare cu tot a durat o oră de la primirea apelului. Timpii au fost excelenţi”, a declarat Marinică Niculescu, şeful SJA Gorj.

Internaţi în stare gravă la spital

Patru persoane rănite în accidentul de la Câmpu Mare au fost transportate marţi la Spitalul de Urgenţă din Craiova, iar alte două persoane la Bucureşti. La spitalul din Craiova au ajuns preoţii Florin Tăerel, în vârstă de 28 ani, din Bengeşti, şi Ionuţ Boanţă, de 26 ani, din Crasna. Conform conducerii Spitalului de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, acolo unde au fost transportaţi răniţii în primă fază, Tăerel are o fractură de femur stâng şi hemoragie la cap, iar Boanţă a suferit un traumatism cranio-cerebral. La spitalul din Craiova a ajuns şi Maria Mirabela Călugăriţa, tânăra în vârstă de 15 ani din Mateeşti, judeţul Vâlcea, care a suferit un traumatism cranio-cerebral şi traumatism de bazin, dar şi Cătălin Stroescu în vârstă de 24 de ani din Berbeşti-Vâlcea. Acesta se află în comă, prezentând politraumatism cranio-cerebral. Alţi doi răniţi primesc îngrijiri medicale la unităţi spitaliceşti din capitală, stare lor fiind de asemenea gravă.

Şoferul vinovat, cercetat penal

Teribilul accident a avut loc după ce două maşini s-au ciocnit în plin, una dintre ele, cea condusă de Marian Claudiu Deaconu, în vârstă de 25 de ani din Milostea, judeţul Vâlcea, nu a oprit la semnul STOP instalat în loc vizibil. Deaconu a scăpat uşor în urma accidentului, cu o fractură uşoară la o mână. Acesta a fost externat ieri de la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Acum este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: