Cort pentru nevaccinați în fața unei primării din Gorj

Odată cu aplicarea noilor restricții potrivit cărora persoanele nevaccinate nu mai au voie să intre în instituțiile publice, câțiva primari au găsit soluția. Spre exemplu, edilul din Bălești a montat un cort în fața primăriei pentru cei care nu sunt imunizați și au nevoie de anumite documente ce trebuie să fie eliberate din instituție.

Primarul Mădălin Ungureanu spune că doar așa putea să-i ajute pe toți cetățenii. ”În contextul pandemiei a fost prevăzut acest aspect. Am respectat legislația și am montat un cort în fața primăriei. Am emis dispoziție ca salariații, prin rotație, să îi ajute pe oamenii nevaccinați. Trebuie ca angajații să respecte legislația și să-i ajute pe cetățeni. Toți oamenii au înțeles și nu sunt revoltați. Avem funcționari care îi ajută dacă nu au certificatul verde”, a spus Mădălin Ungureanu.

Primarul este de părere că aceste măsuri trebuiau să fie luate de mai mult timp și să nu se ajungă în această situație. ”Trebuia să se ia aceste măsuri de ceva vreme, încă de acum o lună. Bine că au fost impuse și acum. Sperăm să trecem cu bine peste această situație, iar oamenii să se vaccineze. România este la un mic pas să se transforme în Lombardia. Este un impas epidemiolog mondial. Avem peste 40% imunizați doar din comună”, a mai declarat edilul.

Oamenii nu văd cu ochi buni decizia guvernanților. ”Sunt bolnav, am tensiunea mare și nu mă vaccinez. Stăm în frig pentru că așa vor guvernanții care fac restricții. Sunt dure aceste măsuri, se îngrădesc drepturile omului. (...) Nu sunt vaccinat și nici nu mă complic. Eu nu mă voi vaccina. Ideea cu cortul este bună, trebuie să discuți cu oamenii. Indiferent de consecințe, nu mă vaccinez. Este îngrădirea drepturilor mele. (...) Sunt bolnavă și nu mă pot vaccina. Nu este bine că nu ne este permis să intrăm în primărie. Este bine că a pus un cort să stea de vorbă cu noi, cei nevaccinați”, au spus câțiva cetățeni.

Vizualizări: 2,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: