Cosmin Popescu anunță semnarea contractului cu Leoni. Sute de angajări!

Consiliul Județean Gorj a semnat contractul de subînchiriere a unui spațiu din Parcul Industrial Bumbești Jiu cu producătorul de cablaje auto Leoni. „Asta înseamnă cel puțin 500 de locuri de muncă în zonă. De azi gorjenii își pot depune solicitările de angajare și la Parcul Industrial”, a spus președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Compania LEONI funcționează oficial în incinta Parcului Industrial de la Bumbești Jiu începând de joi, 2 noiembrie. Leoni Wiring Systems Pitești SRL a preluat în totalitate spațiul și imobilele în care a funcționat PIRELLI&C. Eco Technology RO S.R.L., urmând ca în perioada următoare să demareze efectiv activitatea, estimând, pentru început, un număr de 500 de angajați.

„Se impune precizarea că preluarea în sublocațiune a imobilelor de către Leoni Wiring Systems Pitești se realizează pe o perioadă de maxim 5 ani și va fi urmată de o cesiune automată a contractului de închiriere, operațiune juridică ce presupune transmiterea tuturor drepturilor și obligațiilor de dezvoltare a parcului industrial ce revin lui PIRELLI, în calitate de cedent, rezultând din contractul principal de locațiune, către LEONI, în calitate de cesionar. Negocierile au început cu mai mult timp în urmă și consider că acordul-cadru pe care l-am semnat este unul eficient pentru dezvoltarea și interesele economice ale societății de administrare a parcului industrial aflat sub autoritatea Consiliului Județean Gorj”, a declarat Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

Compania LEONI a recrutat deja o parte din personalul necesar, care a căpătat experiență în fabrica de la Pitești, și va continua organizarea sesiunilor de recrutare și în noua locație de la Bumbești Jiu. Producătorul german de cablaje oferă angajaţilor diferite traininguri de formare profesională. Reprezentanţii Leoni spun că oferă salariu atractiv, tichete de masă în valoare de 12 lei, diverse bonusuri şi prime.

Fabrica Leoni va funcționa în spațiul în care în ultimii ani a avut activitate Pirelli, care și-a relocat producția.

Vizualizări: 2,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: