Cosmin Popescu, despre finanţarea Pandurii: Cum Dumnezeu să mai aloc banii?

Juniorii de la Pandurii Târgu Jiu nu vor primi bani prea curând de la Consiliul Judeţean Gorj. Chiar dacă instituţia încă se află printre asociaţi, insolvenţa pune finanţarea sub semnul întrebării. Preşedintele Cosmin Popescu a explicat de ce n-a mai dat bani pandurilor, bani pe care i-ar putea vira obligat de instanţa de judecată.

Şeful Consiliului Judeţean Gorj invocă insolvenţa clubului Pandurii, modificarea legii, dar şi teama că ar fi făcut ceva ilegal. Cosmin Popescu a declarat că nu avea cum să aloce clubului cei 500 de mii de lei, anul trecut, pentru că Centrul de Copii şi Juniori ar fi avut bani de la UEFA.

„Consiliul Judeţean a finanţat Centrul de Copii şi Juniori ani de zile. Finanţarea de anul trecut a fost stopată datorită intrării în insolvenţă, datorită apariţiei modificării legii sportului. Am avut un dialog clar. Anul trecut, Centrul de Copii şi Juniori a folosit banii din fondurile de la UEFA. Nu puteam să oblig pe cineva din Consiliul Judeţean să facă o dublă finanţare în situaţia în care s-a depus un dosar prin care erau folosiţi clar banii de la UEFA. În al doilea rând, ei aveau probleme pentru că banii de la UEFA au un anumit grad de rigurozitate în a fi verificaţi şi, în acelaşi timp, eu aveam probleme pentru că punem o viză pe acel dosar pentru că vedeam că erau facturi plătite. Cum Dumnezeu să mai aloc banii? Nu este un motiv de rea voinţă. A fost doar un motiv juridic”, a transmis Cosmin Popescu.             

Clubul Pandurii Târgu Jiu a dat în judecată toţi asociaţii care nu şi-au achitat indemnizaţiile către gruparea de fotbal. În primă instanţă, magistraţii au fost de partea lor şi au stabilit ca aceştia să achite banii. Asociaţii aşteaptă acum decizia finală a instanţei de judecată.

Complexul Energetic Oltenia ar avea restanţe de 6,3 milioane de lei, Consiliul Local Târgu Jiu - 2 milioane de lei, Consiliul Judeţean Gorj ar mai avea de alocat 500 de mii de lei, iar USMO - 400 de mii de lei.

Vizualizări: 1,424

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: