Cosmin Popescu ia în calcul retragerea din politică

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-a afectat puternic pe deputatul Cosmin Popescu şi a decis să demisioneze din PDL şi poate chiar să se retragă din politică. Colegii de partid speră că declaraţia lui Popescu a fost făcută la supărare pentru că ar fi o pierdere pentru PDL Gorj.

Deputatul de Gorj Cosmin Popescu a avut luni ultimul termen în procesul în care a fost judecat sub acuzaţia de fals intelectual şi favorizarea infractorului. Completul de nouă judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea lui Popescu de depunere a unor probe noi şi a dat sentinţa pe loc, fără să studieze punctul de vedere al apărării. Instanţa a decis respingerea recursului lui Popescu împotriva hotărârii din decembrie 2009 a Secţiei penale a instanţei supreme, care îl condamnase pe Popescu la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru fals intelectual şi favorizarea infractorului. 

„Voi demisiona din PDL“

Deputatul de pe Colegiul nr. 3, Cosmin Popescu, va demisiona din Partidul Democrat- Liberal în zilele următoare. Parlamentarul este foarte supărat după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să menţină condamnarea de doi ani cu suspendare. „A fost totul foarte, foarte repede. Având în vedere că am depus motivele de recurs şi concluziile totalizau 60 de pagini, iar decizia a fost luată în două ore. Dar în sfârşit, asta-i viaţa. Trebuie să explic prietenilor, familiei, dacă eram singur simţeam doar eu povara acestei decizii“, a spus Cosmin Popescu.

Parlamentarul a declarat la Radio Infinit că se gândeşte serios, ca după încheierea mandatului de parlamentar să plece din viaţa politică.

„Zilele viitoare o să-mi depun demisia din partid, o să activez ca deputat independent şi iau în calcul foarte serios retragerea din politică. Sigur din PDL Gorj voi demisiona. Mă retrag din orice funcţie politică sau decizie politică“, a mai spus acesta.

Militaru: E victima monitorizării pe justiţie

Prim-vicepreşedintele PDL Gorj, Severus Militaru, a declarat pentru Radio Infinit că va încerca să-l facă pe colegul său Cosmin Popescu să renunţe la ideea de a pleca definitiv din viaţa politică. „Pentru Partidul Democrat- Liberal, demisia lui Cosmin Popescu este o pierdere” spune deputatul de pe Colegiul nr. 4.

Acesta a mai spus că Popescu este victimă, dat fiind că ţara noastră trebuie să „dea bine“ la monitorizarea pe justiţie, care-şi arată competenţa în funcţie de politicienii judecaţi şi condamnaţi.

„Este o victimă a faptului că România trebuie să aibă pentru monitorizarea pe justiţie oameni politici trimişi în judecată şi condamnaţi. Îmi pare rău pentru Cosmin Popescu pentru că şi-a făcut datoria faţă de toată lumea. Sper că a spus la supărare că se va retrage“, a spus Militaru. 

Unul dintre primarii sprijiniţi de Cosmin Popescu, Ion Bârcă, spune că plecarea acestuia ar fi o pierdere pentru partid.

„Partidul Democrat- Liberal nu pierde un parlamentar, ci Gorjul pierde cel mai bun parlamentar”, spune acesta. Primarul de Turburea speră doar că deputatul a vorbit la supărare. „E incomparabil cu ceilalţi parlamentari, cel mai bun al Gorjului. E o decizie pripită şi sper să se mai gândească“, a spus Ion Bârcă.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: