Cosmin Popescu îl contrazice pe Ion Iordache. De două ori!

Cosmin Popescu îi răspunde lui Ion Iordache după ce acesta din urmă i-a reproșat că nu a plătit nici deszăpezirea din iarna trecută. Șeful Consiliului Județean Gorj anunță că instituția pe care o conduce este la zi cu toate facturile, iar banii pentru deszăpezirea din această iarnă vor intra în conturile firmei Ydail, care se ocupă de aceste servicii, în primăvara anului viitor, conform contractului semnat cu aceasta.

Chiar înainte de Crăciun, Ion Iordache le lua apărarea celor de la Ydail, societatea care se ocupă cu deszăpezirea celor 800 de kilometri de drum județean din Gorj, acuzând CJ Gorj că nu a plătit nici deszăpezirea din iarna trecută. Mai mult, ar fi cerut mai puține utilaje pentru această iarnă, iar firma ar fi avut la dispoziție doar 24 de utilaje pentru deszăpezire, insuficiente pentru a împiedica problemele apărute în trafic din cauza zăpezii.

Nu este adevărat, susține Cosmin Popescu. “Anul bugetar 2018 îl încheiem și nu avem nicio restanță către consorțiul respectiv sau alte firme care lucrează pentru Consiliul Județean. Toate au fost plătite la zi. Urmează să plătim în primele luni din 2019 serviciile din iarna anului 2018, aferente lunii decembrie și ce urmează. E un contract care expiră în iunie anul viitor. La ora actuală, tot ce este facturat pentru Consiliul Județean Gorj, este plătit”, a fost reacția lui Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean.

Cosmin Popescu neagă și faptul că ar fi cerut mai puține utilaje: „Avem 68 de utilaje contractate prin acordul cadru din 2016. Am avut câteva ierni care nu au necesitat un anumit număr de utilaje. Am avut niște discuții să relocăm câteva utilaje fără a depăși numărul total de utilaje. Sunt în contract 4 buldozere. Nu ne mai trebuie 4, ci unul singur, în zona Dobrița. Aceste buldozere se transformă în 3 autofreze sau 3 autobasculante cu lamă care să fie relocate în zona deficitară, zona de sub munte. 68 de utilaje sunt licitate, cu număr de ore, 68 sunt puse la dispoziția Consiliului Județean. E nevoie să relocăm anumite utilaje. A fost o sincopă în zona Logrești, Bustuchin, Roșia de Amaradia și o știu și ei. Sunt 834 de kilometri de drum județean. Am văzut hibele, trebuie să le rezolvăm și să fim pregătiți pentru viitor”.

Vizualizări: 2,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: