Cosmin Popescu: Nu ratăm niciun proiect european

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat, la Radio Accent, că a depus proiecte pentru fonduri europene pe toate axele deschise. Cele mai mari sume vor veni pentru reabilitarea a două drumuri judeţene. În plus, se aşteaptă semnarea unui proiect ce prevede reabilitarea termică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Reporter: Ce aveţi de spus după activitatea din acest an la Consiliul Judeţean?

Cosmin Popescu: Sunt şase luni în care am lucrat foarte mult pe fonduri europene. Vreau să vă spun că nu există axă deschisă pentru regiunea Sud-Vest Oltenia la care noi suntem eligibili şi putem să depunem proiecte, prin Agenţia de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, pe care să nu fi întocmit şi depus un proiect.

Rep.: Care sunt cele mai importante proiecte?

C.P.: În ceea ce priveşte axa deschisă pe Programul Operaţional Regional pentru infrastructura rutieră, am depus cele două proiecte încă de anul trecut, două proiecte de reabilitare a două drumuri judeţene importante pentru noi ca judeţ datorită lungimii acestora şi datorită complexităţii lucrărilor care vor fi realizate.

Rep.: Despre ce drumuri este vorba şi în ce stadiu sunteţi?

C.P.: Primul leagă localităţile Scoarţa – Câmpu Mare – Albeni – Prigoria – Zorleşti – Alimpeşti. Este un drum paralel cu drumul naţional, un drum de peste 27 de kilometri, iar finanţarea europeană este de 70 de milioane de lei. Licitaţia este în derulare. Avem zece oferte depuse. Cel de-al doilea drum face legătura între localităţile Bustuchin – Logreşti – Roşia de Amaradia – Alimpeşti şi este în evaluarea tehnică a sistemului de achiziţii publice. Sperăm să fie avizat. Şi acesta va fi cu proiectare şi execuţie la pachet. Valoarea este de peste 90 de milioane de lei. Drumul are peste 34 de kilometri.

Rep.: Ce alte proiecte pe fonduri europene se vor mai derula?

C.P.: Aşteptăm semnarea cât mai rapidă a contractului de finanţare pe Programul Operaţional Regional pentru reabilitarea termoenergetică a clădirilor publice. Am depus proiectul pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, de pe strada Tudor Vladimirescu. Este un proiect cu o valoare de 4,5 milioane de euro. Avem şi noi o cotă de 2% de participare la acest proiect. O asigurăm de la bugetul propriu. Aşteptăm semnarea şi apoi procedăm la organizarea licitaţiei. Proiectul nu presupune doar reabilitarea faţadei, se modifică structura de transmitere a energiei electrice, energiei termice, se schimbă ferestrele, uşile; sunt proiecte complexe.

Rep.: Este singurul proiect care vizează Spitalul Judeţean?

C.P.: Nu. Am depus proiectul de reabilitare, modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe. Noi am vrut ca acest UPU să fie realizat în locaţia din strada Progresului având în vedere spaţiul mai mare de acolo. Erau eligibile doar proiectele pentru reabilitarea Unităţilor de Primiri Urgenţe în locaţiile unde sunt acum. Nu aveam banii necesari să facem noi blocuri operatorii şi nici timpul necesar să mutăm secţiile de care este dependentă UPU. Am avut discuţii cu reprezentanţi ai Primăriei Târgu Jiu privind parcarea şi accesul Ambulanţelor în zonă. Ne pliem pe ce este destinat fondurilor europene şi nu ratăm niciun proiect european.

Vizualizări: 895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: