Cosmin Popescu: Sunt dispus să dau orice explicație în fața organelor de anchetă

Activitatea managerului de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va fi evaluată la începutul anului viitor. O spune Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, care a și explicat în ce condiții poate înceta acest contract. În plin scandal în jurul unității medicale, Cosmin Popescu i-a îndemnat pe toți cei care cred că ar avea vreo legătură cu cineva din spital ori cu managerul să meargă să se adreseze organelor de anchetă.

După ce a transmis un comunicat de presă în care s-a delimitat de neregulile depistate în spital, Cosmin Popescu a vrut să întărească ideea că nu-l protejează pe directorul Gigel Capotă împotriva căruia nu este dispus să ia nicio măsură în acest moment, în ciuda scandalurilor care se țin lanț de unitatea spitalicească.

Mai mult, Cosmin Popescu este dispus să dea și cu subsemnatul în fața anchetatorilor: “Vreau să lămuresc un lucru. Nu am niciun interes cu managerul sau cu cineva din Spitalul Județean de Urgență. Îi invit pe toți cei care fac asemenea afirmații să sesizeze organele de anchetă pentru a lămuri dacă persoana mea a fost implicată în vreun lucru ilegal în spital. Sunt dispus să dau orice explicație în fața oricărui organ de anchetă local sau național”.

Cosmin Popescu a reamintit cum a ajuns director Gigel Capotă și cum poate să fie demis. Cel mai târziu, în luna februarie a anului viitor, acesta va fi evaluat. „Am organizat două concursuri pentru desemnarea managerului la spital. Niciunul dintre candidați nu a îndeplinit condițiile în ceea ce privește proiectul de management, având un punctaj sub cel aprobat de Consiliul Județean. A fost repetat acest concurs, având un singur proiect de management, al domnului Capotă. Comisia de concurs a acordat nota de trecere acestui proiect. Între Consiliul Județean și domnul Capotă există, la această oră, un contract de management. Evaluarea sa va fi efectuată după încheierea exercițiului financiar al anului 2019. În luna ianuarie, cel târziu februarie. În situația în care unul dintre indicatori nu este îndeplinit, contractul domnului Capotă va înceta și vom organiza o nouă procedură”, a mai spus președintele Consiliului Județean, la Gorj TV.

Și PSD Gorj a ținut să sublinieze într-un comunicat faptul că Gigel Capotă nu este membru al partidului. "PSD Gorj nu susține și nici nu va susține persoane care nu respectă legea, care nu sunt capabile să gestioneze corect, din punct de vedere managerial, situația în instituțiile unde activează sau care nu confirmă încrederea ce le-a fost acordată", se arată în comunicat.

În ultimele patru zile au fost proteste în fața Palatului Administrativ împotriva modului în care managerul spitalului, Gigel Capotă, își face treaba. 

Vizualizări: 2,535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: