Cotă de lemne pentru pădurari

Câteva sute de angajaţi ai Romsilva din judeţul Gorj beneficiază anual de lemne, gratuit, din domeniul statului. Cele mai multe cereri se depun în sezonul rece.

Toţi angajaţii Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva pot beneficia gratuit de 6 metri cubi de lemne fiecare, anual. Cum la nivelul judeţului Gorj sunt circa 430 de angajaţi, cantitatea pe care o pot solicita este de circa 2600 de metri cubi de lemne. Această facilitate de care beneficiază angajaţii unităţii a fost prevăzută în contractul colectiv de muncă. La un preţ minim de 100 de lei pe metrul cub, aceştia primesc practic lemne în valoare de peste 250.000 lei. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj spun că primesc în permanenţă cereri din partea angajaţilor pentru a li se oferi cantităţile gratuite de lemne. „Toţi angajaţii beneficiază de şase metri cubi gratuit anual dar cantitatea este impozitabilă. Contravaloarea se impozitează cu 16%. Toţi ia aceeaşi cantitate, nu contează că eşti inginer, pădurar, muncitor. Se fac cereri de la 1 ianuarie până la 31 decembrie. Cererile se fac permanent. Acest beneficiu este prevăzut în contractul colectiv de muncă. Un metru cub de lemne este în jur de 100-120 lei, depinde de unde le ia şi cum le ia. Romsilva, în judeţul Gorj are 430 de angajaţi”, a spus Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

Nu doar lemne primesc gratuit angajaţii Romsilva. Anul acesta, de Paşti, fiecare salariat a primit păstrăv în valoare de 50 de lei. 

Vizualizări: 265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: