Cotețe ilegale în oraș. Primar: Nu voi demola nimic!

Zeci de construcții ilegale au băgat zâzanie între mai mulți localnici din Bumbești-Jiu și autorități. Sunt gospodării improvizate unde oamenii care locuiesc la bloc obișnuiesc să crească găini sau porci. Iar asta nu se întâmplă de acum, ci de zeci de ani. Părerile oamenilor sunt împărțite. Cei care au acolo animale susțin că nu deranjează pe nimeni și au cotețe de 50 de ani lângă blocuri. Alții se plâng de zgomot și miros. Primarul a reacționat ferm. Nu va demola nimic!

De zeci de ani, a devenit deja un obicei pentru oamenii care stau la bloc, în Bumbești-Jiu, să crească porci sau găini la o aruncătură de băț de apartament. Peste drumul național, lângă calea ferată ori lângă spital, oamenii au construit gospodării improvizate unde cresc animale sau depozitează diverse bunuri.

Până acum, nu s-a plâns nimeni că ar fi ceva în neregulă. În urmă cu puțin timp, un localnic a sesizat autoritățile și mai multe instituții ale statului că zona s-a transformat într-un focar de infecție. „Nu este normal ca, în 2020, să avem așa ceva. Cotețe cu animale lângă spital, lângă grădiniță, gard în gard cu grădinița și la doi pași de drumul național. Mai au un pic porcii, găinile și sar pe TIR-uri, așa de aproape sunt de drumul național. Oamenii cresc aici animale, fac cu cazanul, pun murăturile. Este un teren care nu le aparține”, a spus un localnic.  „Este deranjant mirosul, ne mai supără și zgomotul, mai ales pe timpul verii. Dar ne-am obișnuit cu situația, că e așa de când lumea”, a spus o femeie.

Alții nu văd nicio problemă și nu cred că deranjează pe cineva. „Mie nu mi se pare nimic ieșit din comun. Am și eu aici un coteț de 50 de ani. cresc niște găini să am ce pune pe masă la copii, la nepoți. Nu am deranjat pe nimeni. Este un singur om care stă cu noi în bloc și se plânge”, a spus un localnic. „Eu am un porc și niște găini. Noi facem mereu curățenie. Așa e la noi. suntem la oraș, dar avem aceste cotețe de zeci de ani, de pe vremea lui Ceaușescu. Terenul nu este al nostru, ci al bumbeștenilor. Nu l-au folosit că e pietros și oamenii și-au făcut aici mici cotețe. Nu cred că deranjăm pe cineva”, a spus un alt bărbat.

O problemă nu i se pare nici edilului care susține că nu va demola aceste construcții. În plus, a subliniat că singura măsură pe care o poate dispune primăria este să le transmită oamenilor să igienizeze locul mai des. “Cât voi fi eu primar, aceste gospodării improvizate nu vor fi demolate. E adevărat că au fost construite abuziv, dar sunt oamenii care așa își asigura traiul familiei. Sunt construcții ridicate de peste 60 de ani și nu vor fi demolate”, a reacționat primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru.

Galerie foto



Vizualizări: 3,699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: