Primar: Nu mai avem bani pentru persoanele cu handicap

Problema lipsei banilor la primăriile din Gorj nu a luat sfârșit. Tot mai mulți primari spun că au nevoie de bani pentru plata persoanelor cu handicap, dar și a însoțitorilor acestora. Unii dintre edili chiar au ajuns la fundul sacului, fiind nevoiți să ia din sectorul investițiilor, tocmai pentru a putea face aceste plăți.

De exemplu, primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu, spune că situația nu este tocmai plăcută, având nevoie urgent de o rectificare bugetară. În caz contrar, anul 2021 i-ar putea prinde cu arierate de aproximativ 400.000 de lei.

”Situația nu este una plăcută, iar principala cauză, cel puțin la Bălești, ar fi legată de plata persoanelor cu handicap și însoțitorilor acestora. Banii nu au venit în acest sens. Am mai luat bani din alte capitole, de exemplu de la investiții. Trebuie să le plătim oamenilor banii. Dacă nu se face o rectificare bugetară spre finalului anului, avem șansa să intrăm în 2021 cu datorii. Noi am avea nevoie de 400.000 de lei”, a spus primarul Ungureanu.

Cu aceeași situație se confruntă și Primăria Polovragi, dar și alte UAT-uri din Gorj.

Vizualizări: 2,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: