Un primar liberal "coronasceptic": E răceală și ei o dau Covid. Se exagerează!

Un primar liberal pare că se aruncă în barca celor sceptici în privința existenței coronavirusului. Primarul comunei gorjene Roșia de Amaradia a declarat la un post local de radio că vede în acest virus o simplă răceală și mulți dintre pacienții confirmați cu noul coronavirus nu au niciun simptom. “Eu cred că au răceala și ei o dau cu Covid. Cred că se exagerează”, a spus primarul Liviu Cotojman.

Primarul Liviu Cotojman a mers mai departe cu speculațiile și a spus că medicii îi adaugă pe cei care au o banală răceala pe lista bolnavilor de Covid.  „Gripa se suprapune cu tot ce înseamnă pandemie și se poate interpreta. Eu cred că au răceala și ei o dau cu Covid. Nu zic doar eu, ci și medicii. De frică, medicii, sau cei care fac testele astea, din start, doar la o mică răceală identifică ca fiind probleme de Covid. E părerea mea și mi-o asum. Dacă aveți simptom de gripă, vă declară că aveți Covid și vă trimite acasă două săptămâni. Îmi asum când zic asta. Sunt mai mulți care cred ce cred și eu”, a fost declarația lui Cotojman, la Radio Infinit.

Acesta a mers mai departe, chiar exemplificând. Are prieteni care au fost băgați în carantină și diagnosticați cu Covid deși nu au niciun simptom. „Cunosc foarte multe cazuri, și prieteni, care spun că au avut o simplă răceală, au trebuit să meargă la spital și au fost identificați ca având Covid. Și ei aveau o simplă răceală, nu aveau niciun fel de simptom, absolut nimic. La fel, nimeni din familie, dar au rămas în evidență ca fiind bolnavi de Covid în perioada aceasta”, a declarat Cotojman.

Întrebat de ce nu încearcă să elucideze suspiciunile sale la București, cu cei din propriul Guvern, Cotojman a explicat că nu are nicio influență. Dar este sigur că se exagerează cu cifrele în pandemie și cu panica indusă populației. „Sunt protocoale care s-au încheiat la nivel de Guvern cu instituțiile statului și cât am zice noi, orice am încerca să spunem, nu are nicio influență. Dacă un membru al familiei are Covid, nu face test decât la persoana cu simptome chiar dacă stau toți la aceeași masă. Dacă vrea să se convingă dacă are sau nu, trebuie să scoată bani din buzunar ca să vadă dacă are Covid. Am o cunoștință care a intrat în contact cu un copil diagnosticat cu Covid. Femeia s-a speriat, a mers la spital cu ambulanța, i s-a spus că are Covid, dar ea nu are niciun simptom. Este acasă, în izolare. Se exagerează în perioada asta”, a încheiat primarul Cotojman.

Vizualizări: 4,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: