Cotizaţiile salariaţilor, încasate de CEO şi virate la sindicate

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) a câştigat procesul cu CE Oltenia privind încasarea cotizaţiei lunare a salariaţilor. Magistraţii au admis cererea de ordonanţă preşedinţială, iar aplicarea deciziei Directoratului CE Oltenia va fi suspendată până la soluţionarea dosarului pe fond.

Administraţia va trebui să reţină pe stat cotizaţiile membrilor de sindicat şi să le vireze în conturile sindicatelor până când o altă instanţă va decide dacă schimbarea sistemului de colectare decisă unilateral de administraţie este legală sau nu. Decizia este cu apel. „Dispune suspendarea provizorie a efectelor art.19 din Hotărârea nr.51 din 5.07.2013 a Directoratului SC CEO SA cu privire la încasarea şi virarea lunară a cotizaţiei de sindicat şi a Anexei parte integrantă a acesteia privind "Procedura operaţională de încasare şi virament a cotizaţiei de sindicat" până la soluţionarea definitivă al fondului cauzei. Obligă pârâta la 520 lei cheltuieli de judecată către reclamantă“, se arată pe site-ul Tribunalului Gorj.

Prima reacţie după decizia judecătorilor a venit de la liderul de sindicat Constantin Mitrescu. „Prin această decizie se demonstrează ilegalitatea făcută de conducerea Complexului Energetic Oltenia. În acelaşi fel o să dovedim că şi alte decizii ale conduceri sunt ilegale“, a spus Mitrescu.

Directoratul CEO amenajase casierii în subunităţile companiei, care încasau, pe bază de tabel, bani de la mineri şi energeticieni, nerespectând astfel prevederile Contractului Colectiv de Muncă, mai spun liderii de sindicat.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: