Cozi imense la Registrul Comerţului

Nervi întinşi la maxim printre administratorii gorjeni! Oamenii au aşteptat ieri şi patru ore la coadă pentru a depune la Oficiul Registrului Comerţului bilanţul contabil aferent anului 2009. Luni este ultima zi pentru depunerea bilanţurilor cei care vor întârzia vor plăti amenzi usturătoare, între 2.000 şi 30.000 lei. Pentru a veni într-un fel în sprijinul angajatorilor, conducerea instituţiei a prelungit programul de lucru cu publicul.

Zeci de administratori gorjeni au lăsat pe ultima sută de metri depunerea bilanţurilor contabile aferente anului trecut. Oamenii spun că nu au depus documentele mai devreme întrucât nu au avut suficient timp la dispoziţie să le întocmească. „Nu poţi să faci bilanţul până la 15 ianuarie dacă anul financiar se încheie în data de 25 ianuarie”, a spus Ion Matei din Târgu Jiu.  Aşa se face că de câteva zile la Oficiul Registrului Comerţului se formează cozi interminabile în faţa ghişeelor unde se depun bilanţurile contabile. Oamenii sunt revoltaţi întrucât sunt nevoiţi să aştepte ore în şir la rând. „Nu e normal ceea ce se întâmplă, după ce că plătim o taxă mai stăm şi la coadă atâtea ore, jumătate din ziua de azi am pierdut-o pentru a depune acest bilanţ”, a spus Grigore Păpunete, unul dintre administratorii gorjeni. Supărarea mare a oamenilor a fost faptul că au avut la dispoziţie doar două ghişee. „Pentru a evita această situaţie neplăcută de a sta patru ore aici ar trebui să suplimenteze numărul ghişeelor de depunere a bilanţurilor contabile”, a spus Marian Pănescu din Târgu Jiu. 

Conducerea instituţiei a prelungit programul pentru ca toţi administratorii să poată să depună la timp situaţiile financiare anuale. „Se lucrează în fiecare zi până la ora 20:00, mai puţin azi când programul cu publicul se va termina la ora 16:00. Vom lucra de altfel şi luni până la ora 20:00. Oamenii trebuie să înţeleagă că nu suntem numai noi de vină pentru că se stă la coadă, vina este şi a lor pentru că au aşteptat până în ultimul moment depunerea acestor documente”, a precizat Cristina Lupulescu, directorul Oficiului Registrului Comerţului Gorj. Cei care nu vor depune până luni bilanţurile contabile riscă să fie sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 2.000 si 30.000 de lei.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: