Cozma şi Marinela, îndrăgostiţi la Poarta Sărutului

Surpriză mare vineri la prânz pentru participanţii la un miting de protest desfăşurat în centrul municipiului Târgu Jiu, după ce la nici 200 de metri de ei şi-a făcut apariţia Miron Cozma şi proaspăta sa soţie, Marinela Niţu. Fostul sindicalist s-a ţinut departe de acţiunea de protest, mărturisindu-le ziariştilor că are altceva de făcut, cum ar fi să ajungă la cheful unui prieten din Novaci, nu înainte de a-şi plimba consoarta la Poarta Sărutului.

Miron Cozma nu îşi anunţase anterior sosirea în oraş, dar ziariştii l-au luat la ochi înainte de a se pregăti să plece de la hotelul la care era cazat. El a recunoscut cu această ocazie că venise în Târgu Jiu în cursul nopţii anterioare, când a şi dus-o pe Marilena Niţu la Poarta Sărutului întrucât soţia sa nu văzuse niciodată opera lui Brâncuşi. Cei doi s-au cazat apoi la un hotel din zona centrală, urmând ca în week-end să participe la o petrecere organizată de un prieten al lui Cozma la Novaci, identitatea acestuia nefiind dezvăluită. Miron Cozma s-a plâns însă de faptul că va merge la cheful respectiv fără un cadou întrucât nu a avut bani pentru aşa ceva. „Ştiţi foarte bine că nu am nicio afacere, trăiesc doar din pensia mea, soţia nu mai cântă de ceva vreme, cel puţin în România, deşi am rămas uimit recent când mi-a arătat pe blogul ei cum a cântat operă pe o scenă din New York. Ea are laptop, eu nu am aşa ceva, mergem la acest prieten al meu fără cadou pentru că el mi-a şi spus că singura lui bucurie este să mă vadă pe mine”, a menţionat Cozma.

Nu avea voie la miting

La circa 100 de metri de hotelul în care a fost cazat Cozma şi soţia s-a desfăşurat un miting antiguvernamental, printre organizatori şi participanţi aflându-se şi preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii, Constantin Creţan, condamnat pentru implicarea în mineriadele din 1999. „Aud strigătele şi fluierăturile, sigur că da, dar nu voi merge la acel miting pentru că în România nu se mai rezolvă nimic pe această cale. Aţi văzut ce afaceri au liderii cei mari, aşa că mitingurile acestea nu vor da niciodată rezultate, deşi nu sunt de acord cu modificările la Codul Muncii. Doar o grevă generală la care să participe toate sindicatele ar mai putea schimba ceva”, a menţionat Cozma.

Liderul sindical Constantin Creţan, care nu mai este în relaţii de amiciţie cu Miron Cozma de peste un an de zile, spune că fostul său camarad de mineriade nu putea să participe la acţiunea de protest întrucât ar fi încălcat restricţiile pe care le are impuse prin hotărârea judecătorească. „Miron Cozma nu avea cum să vină între noi pentru că aceasta este o acţiune socială cu un anumit caracter, iar el nu se poate implica în aşa ceva. Sigur că a mai fost la mitinguri de 1 Mai sau cu alte ocazii, dar era anunţat din timp şi acelea aveau o altă tematică. Aici nu avea voie să fie prezent”, a precizat Creţan.

Miron Cozma şi Marilena Niţu au plecat spre Novaci chiar în timpul desfăşurării acţiunii de protest, fostul lider sindical anunţând înainte de a se urca la volanul Daciei sale Logan că la viitoarele alegeri europarlamentare doreşte să candideze pentru un mandat. El a reafirmat şi că se gândeşte în privinţa candidaturii la preşedinţie, ocazie cu care l-a criticat pe Dan Diaconescu şi Partidului Poporului. Un reprezentant din Gorj al Partidului Poporului, Leonida Belgher, consilier local în comuna Alimpeşti, încerca să îl salute şi să îi transmită bun venit în oraş, invitându-l pe Cozma să se înscrie în partidul lui Dan Diaconescu. „Despre Dan Diaconescu pot spune multe, de la faptul că, atunci când era la începuturi, venea la mine în Valea Jiului pentru a-l mai caza la câte o cabană, până la dosarele de corupţie pe care le are la DNA. Un om care are dosarele lui nu poate sta cu mine la masă”, a mai spus, printre altele, Miron Cozma.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: