Crăciun cu fracturi de bazin la Rânca

Turiştii care au ales să petreacă sărbătorile de Crăciun în staţiunea montană Rânca au avut parte şi de evenimente neplăcute. Sporturile de iarnă le-au dat multe bătăi de cap salvatorilor montani care au intervenit în ziua de Crăciun la mai mult de patru cazuri. O femeie din Vâlcea a ajuns la spital cu salvarea fiind suspectă de ruptură de bazin.

Pentru a preveni astfel de evenimente în zilele de Revelion, şeful Salvamont spune că asistenţa va fi întărită şi vor fi minim trei salvatori pe tură. „Acum că este vacanţă vor fi până la şase salvatori pe zi la Rânca iar în zilele cu aflux puternic şi de Revelion vom asigura cel puţin opt salvatori pe zi”, a declarat Sabin Cornoiu.

Staţiunea montană Rânca a fost neîncăpătoare pentru turiştii veniţi să petreacă Crăciunul pe pârtia de schi. Lipsa de experienţă a multora dintre ei le-a dat adevărate bătăi de cap salvatorilor montani care au intervenit la cinci cazuri. Potrivit şefului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, majoritatea s-au rănit după ce s-au aventurat să practice sporturile de iarnă. „Au fost vreo cinci cazuri dintre care unul mai grav. O femeie de 30 de ani din Vâlcea, suspectă de fractură de bazin. Am solicitat o ambulanţă şi a fost transportată la spital. În rest doar luxaţii”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj.

Cele mai multe accidente au fost la schi şi la ATV-uri cu atât mai mult cu cât Rânca a fost printre puţinele staţiuni din ţară unde s-a putut schia. „A fost zăpadă, s-a schiat destul de bine, pârtia foarte bună, acolo unde nu a fost suficient au suplimentat tunurile de zăpadă. Accidentele au fost şi ele specifice sezonului cu excepţia femeii de la Vâlcea care a fost un caz mai grav”, a declarat Sabin Cornoiu.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: