Craioveanul care a omorât în bătaie un bătrân a fost 10 zile în arest la Gorj

Tânărul din Craiova care a omorât în bătaie un bătrân pe motiv că acesta traversa prea încet strada a fost pentru zece zile în arestul Poliţiei Gorj. Individul face parte dintr-o grupare care cu doi ani în urmă îşi făcea de cap prin parcările din Târgu Jiu, instanţa dovedind însă clemenţă cu el şi condamnându-l la o pedeapsă privativă de libertate, dar cu suspendare.

Gigi Cosmin Drăgan, de 22 de ani, a fost prins de poliţiştii gorjeni în noiembrie 2008 după ce, împreună cu alţi şase tineri din Craiova, veniseră la Târgu Jiu, unde au dat nu mai puţin de 13 spargeri din diferite autoturisme. Trei indivizi, printre care şi Drăgan, au fost prinşi atunci după ce poliţiştii au tras pe dreapta maşina lor pentru o verificare de rutină, pe bancheta din spate fiind observate mai multe detectoare radar şi un sistem GPS, care fuseseră furate cu puţin timp înainte.

Doi ani cu suspendare

„Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu cercetează şapte tineri din municipiul Craiova, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Cei în cauză, tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 21 ani, toţi din municipiul Craiova, judeţul Dolj, sunt suspectaţi că, în perioada 21-28 noiembrie a.c., au comis mai multe furturi din autoturisme parcate pe raza Municipiului Târgu Jiu, în care au pătruns pe timp de noapte, prin efracţie. Trei dintre suspecţi, este vorba despre  Cosmin D.G., de 20 ani, Ion S.A., de 18 ani şi Ioan N.A., de 19 ani, au fost depistaţi în noaptea de 28.11.2009, în jurul orelor 0320, la un control efectuat de poliţiştii de siguranţă publică, pe str. Victoria din Municipiul Târgu Jiu. Poliţiştii au oprit pentru verificări un autoturism ce avea montate plăcuţe de înmatriculare emise în alt stat. Cu ocazia legitimării tinerilor din autoturism, poliţiştii au observat pe banchetă mai multe aparate antiradar, diferite mărci şi un sistem de navigaţie”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Gorj din noiembrie 2008.

Aşa a ajuns Drăgan să aibă de-a face pentru prima dată în viaţă cu poliţiştii, e drept, nu cu cei din judeţul său, ci cu cei din judeţul vecin, unde venise la furat. Ulterior, poliţiştii gorjeni, inclusiv mascaţii, au mers la Craiova pentru a-i sălta pe restul membrilor grupării, pentru toţi fiind emise mandate de arestare preventivă la Judecătoria Târgu Jiu. Drăgan a fost pus în libertate în cele din urmă, alţi trei membri ai grupării rămânând în arest preventiv. La finalul procesului, în urmă cu un an, Judecătoria Târgu Jiu i-a condamnat pe aceştia la o pedeapsă de doi ani cu suspendare, recursurile şi celelalte căi de atac ale lor fiind respinse inclusiv la Curtea de Apel Craiova. Gigi Cosmin Drăgan a rămas, astfel, în libertate, iar la sfârşitul săptămânii trecute, chiar înainte de Paşti, a luat la bătaie un bătrân care traversa strada prin faţa maşinii sale. Bătrânul a decedat la scurt timp, iar Drăgan a fost reţinut de poliţiştii craioveni de abia după câteva zile de la producerea incidentului, pe numele tânărului fiind emis, în cele din urmă, mandat de reţinere pentru 29 de zile.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: