Creșă nouă cu 30 de locuri la Rovinari

O creșă cu 30 de locuri va fi deschisă în toamnă la Rovinari, anunță primarul Robert Filip. Aceasta va veni în sprijinul părinților care au un loc de muncă și nu pot să se îngrijească de cei mici. "Fie că lucrează la una din fabricile deschise în orașul nostru în ultimi doi ani, la Complexul Energetic Oltenia sau oriunde altundeva, părinții pot fi siguri că își lasă copiii pe mâini sigure și în cele mai bune condiții",  transmis primarul Filip.

Noua creșă a fost realizată cu fonduri de la bugetul local, iar costurile, doar în ceea ce privește compartimentarea, moderinzarea interioară sau exterioară, s-au ridicat la valoarea de 431.704 lei fără TVA.

A fost achiziționat mobilierul, pătuțuri, dulăpioare, măsuțe și scăunele pentru studiu, joacă și servirea mesei, iar grupurile sanitare au fost realizate în așa fel încât să poată fi utilizate de cei mici în cele mai mari condiții de siguranță.

Urmează să fie dotată bucătăria, să fie achiziționate televizoare, alte dispozitive electronice sau obiecte necesare desfășurării unui proces educațional de calitate, activitate care să răspundă tuturor standardelor actuale.

"De asemenea, urmează să primim avizele necesare din partea DSP și ISJ, pentru ca mai apoi să fie primite cererile de înscriere la această creșă. Trebuie amintit faptul că noul stabiliment se află pe locul fostei cantine sociale, cantină ce consuma de la bugetul local aproximativ 900 de mii de lei anual. Asta nu înseamnă că cei care beneficiau de hrană de la această cantină au fost lăsați de izbeliște. Unii au reușit să își găsească un loc de muncă, alții au renunțat să se mai înscrie pe lista beneficiarilor sau pur și simplu nu au mai îndeplinit condițiile pentru a primi hrană caldă din partea primăriei. Serviciile cantinei sociale au fost înlocuite cu un alt program, MASA PE ROȚI, program ce vine în sprijinul celor fără posibilități.
Primăria Rovinari este alături de cei mai mici dintre rovinăreni. Prin ei, comunitatea noastră are viitor", a explicat primarul din Rovinari, Robert Filip.

Vizualizări: 832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: