Crețan: Aproape toți liderii de sindicat sunt implicați politic

Peste 90% dintre liderii de sindicat din minerit și energie au culoare politică. Este concluzia lui Constantin Crețan, și el lider de sindicat în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Crețan susține că mulți angajați au început să se teamă mai mult de liderii sindicali, decât de șeful direct.

Sindicalistul Constantin Crețan este convins că aproape toți colegii său au simpatii politice și mulți sunt impuși pe linie politică. Interesul este unul major. Sunt mulți care fac afaceri direct sau indirect cu producătorul de energie. „Prea puțini sunt distanți de capitolul politic. Sunt 54 de sindicate. Din 54 de lideri, cred că 50 sunt politic. Eu vă spun sincer. Fiecare are o orientare. Luați-i pe fiecare în parte, să vedeți pe la câte partide a mers. Sunt și în Consilii Locale, au și carnet de partid. Sunt niște facilități. Unii lideri de sindicat au și afaceri în minerit. Unii lideri de sindicat fac trafic de influență și influențe la anumite firme, se duc grămadă și fac presiuni încât să-și primească banii o firmă. Alții vin cu oferte pentru CEO. Mai nou, la acele vouchere de vacanță, au încercat să impună la documentul final de acordare a voucherelor de vacanță liderii de sindicat să-și pună semnătura și să stabilească și ordinea”, a spus, la Sud FM, Constantin Crețan.

Mai mult decât atât, Crețan susține că muncitorii de rând se tem mai mult de sindicaliști decât de directori. Motivul? Oricând liderul de sindicat i-ar putea lăsa pe drumuri, spune Crețan: „Liderii de sindicat au și alte pârghii: ajutoarele sociale care se acordă, alte facilități. Oamenii au nevoie în fiecare zi să rezolve niște probleme. Liderii de sindicat practică un trafic de influență infernal pentru a dovedi aceste lucruri. Au ajuns oamenii să le fie frică nu de șefi, ci de liderii de sindicat pentru că liderul de sindicat, când te-a atenționat: Bă, băiete, ai depășit măsura și te dau afară, se duce și îi spune directorului de acolo: Ai grijă de cutare! Acesta e fenomenul. De aceea, muncitorul corect nu este apărat din cauza liderilor de sindicat, a influențelor politice și a directorului care este pus și el tot politic”.

Vizualizări: 1,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: