Creţan: CCM al CE Oltenia a fost respins de ITM

Contractul Colectiv de Muncă (CCM) al salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia (CEO) este sau nu la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj? Aceasta este şi acum o întrebare fără răspuns. Şeful ITM George Romanescu dă asigurări că instituţia se va pronunţa astăzi asupra legalităţii CCM-ului, în timp ce liderul de sindicat de la „Lignitul“, Constantin Creţan, spune că documentul a fost retrimis la CEO pentru a fi semnat de toate confederaţiile participante la negocieri.

Sindicatele şi administraţia au căzut de acord după trei luni de negocieri asupra unui contract colectiv de muncă, dar acesta ar putea fi respins de ITM pentru că Ciurel l-a semnat numai cu Condescu, nu şi cu celelalte confederaţii participante la discuţii.

Unde e CCM-ul? La CEO sau la ITM?

Noi contradicţii în ceea ce priveşte contractul colectiv de muncă din CE Oltenia!

Liderul Constantin Creţan a declarat ieri că documentul a fost retrimis la CE Oltenia deoarece nu a fost semnat de toate cele patru confederaţii: Energetica, Universul, Petrom şi Federaţia Naţională Mine Energie. Supărarea este că doar Laurenţiu Ciurel, managerul CEO, şi Marin Condescu, liderul FNME, au semnat contractul. „A fost trimis din nou şi administraţia mă cheamă să parafăm şi să semnăm toate cele patru federaţii reprezentative. Nu s-a respectat procedura, CCM-ul era semnat doar de Marin Condescu“, a declarat Constantin Creţan.

În acest sens, cele trei confederaţii au sesizat Inspectoratul de Muncă. Romanescu nu are însă un răspuns la aceste sesizări, dar nici nu poate să spună ce scrie în acestea. În schimb, dă asigurări că astăzi va anunţa dacă CCM-ul va fi sau nu înregistrat în Registrul Unic. „Nu pot să comentez declaraţii ale liderilor de sindicat. Am confirmat că am primit trei adrese, dar ce scrie în ele este confidenţial. O să verific şi o să răspundem. Cât despre contractul colectiv, astăzi instituia pe care o conduc se va pronunţa cu privire la respectarea procedurilor“, a declarat Romanescu. Întrebat dacă cele trei sesizări ar fi un motiv pentru ca acest document să nu fie înregistrat, Romanescu a spus că: „Cele trei adrese nu se referă expres la CCM, dar se leagă de acest aspect. Nu pot să vă spun mai multe. Astăzi vom da un răspuns oficial“, a mai spus Romanescu.  

RĂSPUNS

Elena Zamfir, purtător de cuvânt al CE Oltenia, nu a putut preciza dacă a fost retrimis la companie contractul de muncă pentru ca şi celelalte confederaţii să-l semneze, aşa cum a spus Creţan, sau nu. „Singura informaţie pe care o am este că acest contract este la ITM“, a spus aceasta.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: