Creţan începe astăzi negocierile cu ministrul Ariton

Constantin Creţan, liderul Federaţiei Naţionale a Muncii (FNM), filiala Gorj, va participa astăzi şi mâine la negocieri cu Ministrul Economiei, Ion Ariton, în vederea înfiinţării Complexului Energetic Oltenia. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că sindicalistul Creţan a fost singurul care a contestat în instanţă înfiinţarea colosului energetic. Acesta a declarat că îi va cere ministrului garantarea locurilor de muncă dar şi anularea unor ordine care nu fac decât să-l îmbogăţească pe Marin Condescu, liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie.

O delegație de nouă sindicaliști din minerit și energie se întâlnește astăzi cu Ministrul Economiei, Ion Ariton. Printre aceștia și Constantin Crețan, singurul contestatar al Complexului Energetic Oltenia, care spune că vor fi două runde de negocieri care se vor încheia mâine. ”Vor fi două runde de negocieri cu liderii mei de sindicat, la care se adaugă un delegat din Valea Jiului și un delegat de la CET Craiova. Sunt vreo 30% din revendicările noastre care nu pot fi rezolvate decât de domnul ministru, care sperăm noi să fie cu mintea la cap și să ia decizia care trebuie”, a declarat Constantin Crețan.

Revendicări

Crețan se duce cu lista de revendicări deja stabilită. La masa negocierilor va milita în primul rând pentru garantarea locurilor de muncă după înființarea CEO dar doar pentru personalul productiv nu și pentru TESA, va cere anularea unor ordine ale unor foști miniștri care permit favorizarea unor firme sindicale dar și salvarea locurilor de muncă de la Bustuchin. ”Să anuleze în primul rând ordinele care îi permit lui Condescu să sărăcească mineritul și energia din Gorj. De asemenea, nu voi permite ca sediul CE Oltenia să nu fie în Gorj. În nici un caz la Craiova”, a precizat Crețan.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: