Crețan l-a reclamat pe Rușeț la Parchet

Războiul dintre liderii sindicali ai minerilor și energeticienilor continuă cu un nou episod penal, unul în care Constantin Crețan l-a reclamat la Parchet pe Ion Rușeț. Lupta se duce „pentru eliminarea celor necinstiți”, obiectul reclamației făcându-l falimentul Sind Jilț, o firmă a sindicatelor la care au lucrat sute de oameni până anul trecut. Liderul de la SMEO nu se teme de nicio plângere și, ca urmare, îl tratează cu sictir pe autorul plângerii penale

Anul trecut Crețan a reclamat nereguli la Minprest SA și, pentru 24 de ore, foștii șefi de acolo au ajuns după gratii, deși despre dosarul respectiv, ca și despre multe altele, nu se mai aude nimic de luni bune. Acum liderul sindical a luat în vizor falimentul Sind Jilț, asta chiar într-un moment în care Buletinul Procedurilor de Insolvență a fost publicat de către administratorul judiciar Siomax SRL raportul final privitor la situația de la Sind Jilț. Cel mai important aspect din raportul respectiv îl reprezintă faptul că foștii administratori nu pot fi acuzați de vreo ilegalitate, mai ales că, după valorificarea bunurilor unității, au fost achitate toate datoriile și au mai rămas și ceva bani de returnat la sindicatele din zona Jilț.

Constantin Crețan spune că el știe însă multe nereguli pentru care Ion Rușeț ar trebui chemat la Parchet pentru a da explicații, acesta fiind convins că, în cele din urmă, fostul senator va fi luat la întrebări de către anchetatori. „O perioadă a renunțat la salariul de parlamentar și a primit bani de la Sind Jilț, pentru că erau mai mulți. Deși spațiul firmei era luat de la fostul Complex Energetic Turceni, a subînchiriat din sediu pentru a-și amenaja cabinetul parlamentar. A făcut un contract cu Adrian Marciuc și au împărțit banii amândoi. Nu mai vorbesc de mașini pentru că le folosea pe ale sindicatelor de parcă erau ale lui personale. Să arate și el că eu, Crețan, am furat vreun leu, și atunci o să tac și eu din gură. Eu sunt gata să mă retrag dacă face și el lucrul acesta și să vină alți tineri în locul nostru, dar, deocamdată, eu nu pot fi arătat cu degetul și de aceea îmi și permit să fac astfel de demersuri, pentru că nu mi-e frică decât de Dumnezeu”, spune Crețan, numai el știind pe ce probe se bazează plângerea pe care a depus-o la Parchet.

Replica lui Rușeț

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Ion Rușeț, nu pare prea interesat de reclamațiile despre care vorbește Crețan, declarând că nu a comis nicio ilegalitate. Replica sa a fost însă directă și scurtă, fostul politician dovedind că a învățat să fie concis atunci când dorește. ”Orice prost poate depune orice sesizare oriunde dorește, iar Crețan se încadrează deplin aici”, a rostit Rușeț.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: