Crețan: ”Ministrul Ariton mi-a promis că sediul CEO va fi în Gorj”

Constantin Crețan, liderul Federației Naționale a Muncii (FNM), filiala Gorj, a reușit în cele din urmă să aibă o discuție față în față cu ministrul Economiei, Ion Ariton. Discuțiile au durat două ore și au fost de efect, spune liderul FNM, Constantin Crețan. Ministrul Ion Ariton a rezolvat pe loc câteva dintre cerințele sindicalistului gorjean. I-a promis acestuia că sediul CEO va fi în județul Gorj.

Constantin Crețan, liderul FNM, s-a întors pe jumătate triumfător de la întâlnirea cu ministrul Economiei, Ion Ariton. Acesta spune că va mai urma o rundă de negocieri. Deocamdată, Crețan a obținut redeschiderea perimetrului Bustuchin și salvarea a 400 de locuri de muncă. ”Ministrul a rezolvat pe loc redeschiderea perimetrului Bustuchin salvând astfel 400 de locuri de muncă. Am reușit să-i smulg promisiunea că unitățile miniere viabile din Valea Jiului vor face parte din Complexul Energetic Hunedoara, celelalte probleme legate de grila de salarizare urmând a mai fi discutate”, a declarat Constantin Crețan.

Crețan s-a mai întors de la București și cu o altă promisiune, extrem de importantă dacă va fi îndeplinită. Ariton i-a promis în jur de 90% că sediul noului Complex Energetic Oltenia va fi în Gorj. ”Am promisiunea de 90% că sediul CE Oltenia va fi în Gorj. Eu am cerut să fie la Rovinari pentru că aici e istoria mineritului, dar până la urmă nu mă interesează că e la Rovinari, Turceni sau Târgu Jiu, să fie în Gorj”, a precizat Crețan.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: