Creţan: Sindicatele din SMEO sunt binevenite, dar nu colaborez cu liderii lor

Liderul federaţiei Univers de la Gorj, Constantin Creţan, spune că nu îl deranjează sub nicio formă alăturarea sindicatelor care urmau să formeze SMEO la Federaţia “Univers” însă nu vrea colaborare cu liderii lor. “Mai bine colaborez cu Pârvulescu, decât cu Ruşeţ, Marciuc şi Iovan”, spune Creţan. Acesta a precizat că nu se teme nici că Ion Ruşeţ i-ar putea sufla şefia federaţiei la Gorj, precizând că, pentru ca Ruşeţ să ajungă vicepreşedinte în federaţie, are nevoie să fie preşedinte de sindicat, iar organizaţia trebuie să aibă cel puţin 1.500 de membri. 

Liderii celor 11 sindicate care aderaseră la fostul SMEO au termen pentru data de 29 aprilie să depună documentele pentru afilierea la Federaţia “Univers”, anunţă Constantin Creţan. Sindicaliştii lui Ruşeţ îşi caută federaţie, pentru că judecătorii au respins înfiinţarea SMEO. “Eu nu sunt împotrivă să se afilieze, dar nu voi colabora niciodată cu liderii care s-au compromis alături de Marin Condescu şi l-au părăsit pentru că ei deja au devenit oamenii corecţi peste noapte şi nu au niciun fel de vină pentru eşecul mişcării sindicale. Sindicatele astea sunt binevenite, dar nu colaborez. Mai bine colaborez cu Pârvulescu care este un lider corect, decât să colaborez cu Ruşeţ, care este mai compromis decât Condescu. Aş putea colabora cu Nanu de la Craiova, chiar cu Roşca pentru faptul că a fost ales recent cu vot general”, a spus Constantin Creţan, vicepreşedinte interimar la Federaţiei “Univers”.    

Creţan mai spune că Ruşeţ nu va avea niciun cuvânt de spus după afilierea celor 11 sindicate la Federaţia “Univers”. Asta pentru că nu este liderul vreunui sindicat. Oricare dintre liderii din sindicat de la aceste organizaţii sindicale vor putea avea calitatea de vicepreşedinte al federaţiei dacă are cel puţin 1500 de membri. În caz contrar, ar fi vicepreşedinţi interimari, spune Creţan. “Ion Ruşeţ nu are niciun fel de calitate. Este doar un preşedinte de onoare, la un sindicat. Federaţia nu afiliază preşedinţi de onoare, afiliază organizaţii sindicale cu personalitate juridică. Ruşeţ are şanse numai dacă unul din preşedinţii de sindicat renunţă la funcţie. M-aş bucura dacă Iovan sau Roşca sau Bădiţa ar renunţa la funcţie, să-i dea funcţia lui Ruşeţ la sindicatul lor, dar mă îndoiesc, lupta pentru ciolan e mare”, a mai spus Constantin Creţan.

Prin afilierea sindicatelor rămase pe dinafară după ce magistraţii au decis respingerea înfiinţării SMEO, membrii organizaţiilor vor putea avea reprezentanţi la negocierile cu administraţia CE Oltenia.  De cealaltă parte, avocatul Gheorghe Pecingină anunţă că nu s-a renunţat la proiectul SMEO, afilierea la Federaţia “Univers” fiind doar o variantă de rezervă până la înfiinţarea sindicatului care se vrea majoritar în CEO.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: