Ruşeţ caută federaţie care să-i gireze blaturile cu Ciurel

Ion Ruşeţ a eşuat în proiectul înfiinţării unui sindicat majoritar în CE Oltenia, fapt decis de judecătorii care au respins înfiinţarea Sindicatului Mine Energie Oltenia. Rămas „pe drumuri”, Ruşeţ a bătut la uşa unor federaţii sindicale, unde vrea să înscrie sindicatele plecate din FNME.

Preşedintele Federaţiei Energetica, Ion Pisc, a confirmat că el şi Blocul Naţional Sindical la care este afiliat au fost contactaţi de Ion Ruşeţ. Deşi spune despre Ruşeţ că este un bun negociator, Ion Pisc îi transmite totuşi că trebuie să reprezinte un sindicat legitim, ca să înceapă discuţiile. Pe de altă parte, sindicalistul Pisc are dintotdeauna o relaţie bună cu Laurenţiu Ciurel, cel care încearcă să-i creeze lui Ruşeţ o platformă de sindicalist, astfel că până la urmă vor ajunge probabil la o înţelegere. „Am avut o primă discuţie cu domnul Ruşeţ, la care a participat şi Dumitru Costin. Am discutat care sunt priorităţile care ar trebui puse în practică. Avem în continuare probleme cu legislaţia muncii, cu programele de reorganizare a societăţilor, care vor conduce la disponibilizarea salariaţilor. Porţile Federaţiei Energetica sunt deschise pentru orice grupare sindicală care ia în calcul apărarea intereselor salariaţilor. Când o grupare sindicală acceptă regulile BNS, este binevenită”, a explicat Ion Pisc la Radio Infinit.

Pisc îi transmite lui Ruşeţ că nu va negocia funcţii, pentru că acestea se obţin doar prin alegeri. „Funcţiile de conducere nu sunt negociabile, ele sunt prevăzute în statut, se obţin prin alegeri. Oricum, acolo este vorba de mai multe sindicate, nu de un sindicat mare sau majoritar. Putem discuta doar acolo unde este vorba de un sindicat legitim”, a spus Pisc.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: