Crețu se teme de lipsa proiectelor mature pentru banii din PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență este considerat ca fiind o gură de oxigen pentru România. Este vorba despre o sumă importantă de bani care este destinată infrastructurii rutiere, sănătate, energie, turism, dar și pentru alte domenii.

Prezent la Târgu Jiu, europarlamentarul Corina Crețu spune că acest program are o valoare de 30 de miliarde de euro, sumă destinată României. Demnitarul a mai afirmat faptul că timpul nu este de partea noastră, iar Parlamentul României trebuie să se grăbească pentru a ratifica legea privind contribuția la bugetul Uniunii Europene. Crețu a mai spus că banii au fost aprobați, însă România s-a confruntat mereu cu o problemă, lipsa proiectelor mature.  

”România este încurajată să facă investiții și prin acel Program Național de Redresare și Reziliență, mai ales în domeniul turismului. Județul Gorj ar putea profita din plin. Acest program este de 30 de miliarde de euro la nivel României. Am înțeles că domnul ministru va fi la Bruxelles săptămâna viitoare. Așteptăm să vedem pe regiuni cum vor fi folosiți banii. Problema României a fost mereu legată de lipsa proiectelor mature, acești bani vor ajunge doar pentru astfel de proiecte. România nu are proiecte. Pentru PNRR, vreau să vă spun că timpul nu lucrează în favoarea noastră. Sunt 5 ani în care banii aceștia pot fi folosiți de la momentul în care vor fi aprobați, iar sumele au fost aprobate. Parlamentele nu au ratificat legea privind contribuția statelor membre la bugetul Uniunii Europene. Nici România nu a făcut acest lucru, iar fără asta, Comisia Europeană nu se poate împrumuta și nu poate pune în aplicare acest plan. Pentru România va fi o provocare”, a spus Corina Crețu, la Târgu Jiu.

Europarlamentarul a vorbit și despre Fondul de Tranziție Justă: ”Mai este și Fondul pentru Tranziție Justă care a fost făcut pentru tranziția energetică a regiunilor carbonifere. În 2017, m-am zbătut ca Valea Jiului să facă parte din categoria acestor regiuni. Cred că trebuie mers foarte repede în paralel pentru a nu se crea probleme sociale".

La Prefectura Gorj a avut loc la finalul săptămânii trecute o dezbatere privind ”Strategia de Dezvoltare Turistică a Gorjului. Surse de Finanțare Nerambursabile”. La această întâlnire au participat  parlamentarii de Gorj, primarul din Târgu Jiu, președintele Consiliului Județean Gorj, prefectul, dar și reprezentanți ai Asociației Oamenilor de Afaceri Gorj.

Vizualizări: 504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: