Crimă între vecini la Roşia de Amaradia

Cadavrul unui bărbat de 54 de ani a fost găsit ieri dimineaţă fără suflare într-un loc viran, în apropierea casei sale din satul Ruget, comuna Roşia de Amaradia. Gorjeanul zăcea acolo mort de ore bune, oamenii din sat spunând că, înainte cu o seară, acesta se certase cu un alt localnic, devenit suspect de crimă. Acesta şi-a recunoscut ieri faptele, însă anchetatorii cred că nu el a comis crima, ci altcineva, pe care suspectul vrea să îl „acopere”, la Parchet fiind audiate ieri după-amiază patru persoane.

Nicolae Ciuteanu a fost văzut ieri dimineaţă zăcând pe marginea unei poteci aflate la distanţă scurtă de casa lui, dar şi de cea a consăteanului care recunoaşte că l-ar fi omorât. Bărbatul era văduv, locuia singur şi muncea prin sat cu ziua pentru a-şi câştiga existenţa. Marţi seara el a avut un conflict cu Gheorghe Albeanu, de 68 de ani, cel care îşi asumă moartea acestuia, certurile dintre ei fiind auzite de către un sătean. „Au cosit aici lângă mine, dar s-au certat. Cel mort a venit şi l-a ajutat pe Albeanu la cosit, dar acesta l-a ameninţat cu coasa şi mortul a fugit, nu ştiu unde s-a dus de aici. Ce-au făcut ei noaptea, nu mai ştiu. Ştiu însă că seara, Albeanu venea pe la 10.00 de din-vale şi se ducea spre deal. Eu eram pe aici pe drum, l-am văzut când a intrat la Ciuteanu acasă, dar eu am plecat şi am apucat să-l văd ieşind de la mort. Nu ştiu ce au mai făcut ei acolo, s-or mai fi certat sau alte alea nu mai ştiu”, povestea ieri Constantin Mutulică.

Vestea că în sat a fost găsit un cadavru i-a strâns repede pe localnici la locul faptei, curiozitatea fiind cu atât mai mare cu cât trupul neînsufleţit era la câţiva zeci de metri de drumul principal, iar oamenii nu puteau să vadă toate amănuntele aşa cum şi-ar fi dorit. „E mort acolo, e tăiat din câte am înţeles, dar nu se vede bine că are o pătură pe el. Am auzit că e mort de câteva ore şi că ar fi unul de aici din sat care şi-ar fi recunoscut faptele”, spunea unul dintre localnici. Nimeni nu ştie exact care ar fi mobilul crimei, procurorul de caz, Emil Moţa, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, spunând că suspecţi de producerea acestui omor sunt mai mulţi bărbaţi din localitate, mobilul crimei nefiind nici el ştiut cu precizie, cel puţin până la închiderea ediţiei. „Avem o victimă, efectuăm cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de omor şi avem mai mulţi suspecţi duşi la sediul Poliţiei, cărora le luăm declaraţii pentru a lămuri lucrurile. Se pare că a fost un conflict între două persoane, dar nu avem lămurite împrejurările în care s-a ajuns la omor şi mobilul acestei crime. Cert este că, la o prima examinare a cadavrului, victima a fost înjunghiată în spate cu o singură lovitură de cuţit. După ce a fost lovită, victima a mai reuşit să meargă circa 70 de metri, fiind găsită a doua zi dimineaţa”, a menţionat ieri la prânz anchetatorul.

Anchetă dificilă

Pe parcursul întregii zile procurorul de caz şi poliţiştii criminalişti au făcut mai multe audieri, în ciuda faptului că unul dintre localnici şi-a recunoscut crima „din prima”. Gheorghe Albeanu a venit la Poliţie şi a spus că el l-a lovit pe Ciuteanu în burtă, anchetatorii remarcând imediat diferenţa dintre „în burtă” şi „în spate”, loc în care, de fapt, fusese înjunghiat bărbatul decedat. „Eu am omorât domnule acest om. Mi-a ţinut calea să mă omoare el pe mine, după ce m-a bătut pe acolo pe vale. I-am dat una cu cuţitul. Ieri pe zi nu ne-am certat, dar aseară m-a şi bătut, că nu ştiu ce i-a venit. Mi-a ţinut el mie calea şi mi-a fost frică. De asta aveam şi cuţitul la mine că mă aşteptam că vrea să mă omoare. O lovitură i-am dat, atât, una în burtă şi gata a fost. Dar nu m-am gândit că-i aşa de mortală treaba de-am făcut-o eu. După ce l-am lovit mi-am legat vitele în grajd, m-am dus şi m-am culcat şi acum am aflat că e mort”, povestea ieri Albeanu, principalul suspect din acest caz. Bărbatul care va fi găsit vinovat de moartea de la Ruget va fi acuzat de omor calificat şi riscă până la 25 de ani de închisoare. La Parchetul Judeţean au fost aduşi nu mai puţin de 4 suspecţi, inclusiv nepoţi de-ai lui Albeanu, anchetatorii încercând să afle de la ei ce a făcut fiecare, cum poate proba cele spuse şi cine se face vinovat pentru moartea lui Ciuteanu.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: