Un copil de 12 ani a fost muşcat de o vulpe turbată

Un copil de numai 12 ani din Licurici a fost muşcat de o vulpe turbată chiar în curtea casei in care micuţul locuieşte. Fratele acestuia a scăpat teafăr. Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj sunt în alertă pentru că în zonă a fost depistat un focar de rabie.

Când copiii de 9 şi 12 ani au intrat în curtea casei, o vulpe l-a muşcat pe fratele cel mare, de picior. Un caz neobişnuit spun inspectorii DSV, care rar au  auzit ca o vulpe să atace oamenii. Micuţii au fost transportati de urgenţă la spital, iar acum sunt în afara oricarui pericol. “Copiii au intrat în curte şi dintr-o dată cel de 12 ani a fost muşcat de picior de o vulpe turbată. Aşa ceva se întâmplă foarte rar. În zonă se aflau şi inspectori DSV care au chemat imediat ambulanţa şi cei doi au fost transportaţi la Secţia de Boli Infecţioase pentru vaccinul antirabic. În momentul de faţă copii sunt bine, se află acasă“, a declarat Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj.

În urma acestui eveniment ciudat inspectorii au verificat zona, mai exact satul Totea, comuna Licurici, şi au depistat încă un focar de rabie. “În momentul de faţă inspectorii DSV se ocupa de această zonă, au luat măsurile care se impun, iar în perioada următoare o să dispunem ca vânătorii să omoare toate vulpile din zonă“, a mai spus Ion Iliuţă.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: