A zăcut mort în casă o săptămână

Un bătrân de 79 de ani a fost găsit mort ieri la Târgu Jiu după zile bune în care nu a mai răspuns la telefon. Nepoţi de-ai săi plecaţi în Italia şi-au alertat puţinele rude rămase prin oraş, astfel cadavrul neînsufleţit fiind descoperit înainte de a deveni de nerecunoscut. Decesul nu ridică probleme pentru poliţişti, care aşteaptă însă raportul medicilor legişti pentru a elimina orice suspiciune.

Ilie Dijmărescu şi-a găsit sfârşitul într-o casă din cartierul Panduraşul, acolo unde nici măcar vecinii nu-l ştiau prea bine. Bătrânul avea grijă de locuinţa respectivă, casa fiind a nepoţilor săi plecaţi la muncă în străinătate. Aceştia îl ajutaseră anul trecut cu bani pentru a moderniza o altă casă, aflată la ieşirea din oraş, spre zona Iezureni, casă care a fost parţial distrusă într-un incendiu produs la începutul lui 2010. Casa fusese modernizată de către nepoţii din Italia pentru a fi închiriată, întreaga afacere făcându-se atunci scrum. Nepoţii au plecat atunci din nou la muncă în străinătate, iar recent îi trimiseseră bătrânului bani cu care să refacă locuinţa, lucru pe care nu-l va mai vedea însă finalizat. „Ştiu că-i trimiseseră undeva la 140.000 de lei. El îşi oprise ceva pentru înmormântare şi restul urma să fie folosiţi pentru a repara casa de acolo”, spune una dintre rude, nimeni neştiind ce s-a întâmplat cu banii.

Puţinele neamuri pe care le mai avea prin Târgu Jiu bătrânul nu ştiu nici cum a murit acesta şi nici când s-a întâmplat acest lucru, Dijmărescu având un fiu care nu a vrut să audă de moartea lui, cei doi fiind certaţi. Ieri dimineaţă un nepot mai îndepărtat al acestuia a venit şi s-a uitat la geam, după ce rudele din Italia au sunat şi au spus că nu pot lua legătura cu bătrânul de mai multe zile. „Nepotul lui din Italia mi-a spus că nu răspunde la telefon de vreo săptămână şi am venit cu unchiul şi ne-am uitat pe geam şi l-am văzut pe jos. Era căzut, el locuia singur, dar avea geamurile şi uşile închise. Mai avea probleme de sănătate. Noi când am venit am sunat la pompieri şi poliţie ca să nu fie probleme”, spune Alin Trepăduş.

Medicii de la Ambulanţă care au venit la faţa locului nu au mai avut pentru ce să intervină, pompierii forţând uşa de acces în locuinţă destul de uşor. Trupul bătrânului era fără suflare, aproape în descompunere, pe jos, prin bucătărie. „Am fost solicitaţi prin apelul de urgenţă 112 pentru a debloca o uşă, presupunându-se că ar exista o victimă în casă, lucru care s-a şi confirmat. Victima era în stare de putrefacţie, mirosul era greu în casă, probabil decesul s-a produs de câteva zile. Erau şi lucruri răvăşite în cameră, dar nu cred că era ceva deosebit”, spune Stelian Bălaşa, din cadrul ISU Gorj.

Trupul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, poliţiştii comunicând că, după examinarea la faţa locului, nu au fost observate urme vizibile de violenţă. Medicii legişti vor trimite azi un raport complet cu cele constatate, inclusiv data la care s-a produs decesul şi împrejurările în care Ilie Dijmărescu a decedat.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: