Angajatele unui centru pentru bolnavi psihic, bătute măr de un pacient

Două angajate de la Complexul pentru Recuperarea şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi Bâlteni au ajuns aseară la spital după ce au fost bătute crunt de un pacient. Cazul de aseară nu este unul izolat, angajaţii recunoscând faptul că frecvent bolnavii din complex în timpul crizelor devin violenţi şi agresează personalul sanitar.

O asistentă şi o infirmieră de la Complexul pentru Recuperare Bâlteni cu sediul în Târgu Jiu au fost aseară bătute de un tânăr de 30 de ani cu probleme psihice grave, internat de mai bine de 7 ani. Cele două, Mariana Neamţu şi Constantina Cocoranu, s-au ales cu traumatisme craniene, abdominale şi răni la antebraţe. Victimele au fost lovite cu un scaun şi cu picioarele. „Am fost bătută de un beneficiar de la complexul din Vădeni. Practic m-am trezit deodată că începe să mă lovească cu un scaun metalic fără să se uite unde dă. Asistenta care era lângă mine a sărit să mă apere, dar i-a dat şi ei un picior direct în burtă”, susţine infirmiera.

Cazul de aseară nu este unul izolat, recunoaşte chiar directorul complexului, Jeana Trunchi. Tânărul de 30 de ani a mai agresat o asistentă în urmă cu aproximativ 3 luni. „Avem internai bolnavi cu afecţiuni psihice foarte grave. În fiecare moment îşi pot pierde cumpătul. Bineînţeles, nu este primul caz de acest gen. Frecvent cadrele medicale sunt agresate de bolnavi, însă nu aşa grav ca acum. Ei oricum sunt absolviţi de orice vină pentru că nu au discernământ. Nu avem decât să ne ferim”, declară Jeana Trunchi, directorul Complexului pentru Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi Bâlteni.

Prilej să-şi amintească de sporul pierdut

Angajaţii complexului sunt cu atât mai nemulţumiţi cu cât sporul de 75% acordat pentru condiţiile de muncă le-au fost tăiate. Deşi au recâştigat sporul în instanţă angajaţii complexului sunt sceptici atunci când vine vorba de acordarea acestuia. „Este inadmisibil ca acestor angajaţi, care îşi desfăşoară activitatea în aceste condiţii, să le fie tăiate sporurile. Practic despre acest lucru vorbeam când am zis că aceşti oameni muncesc în condiţii dificile. În fiecare moment sunt expuşi riscului de a fi agresaţi fizic de bolnavi. Sper ca sporurile câştigate să fie şi acordate”, declară Cristi Aldescu, liderul Sindicatului Ambulanţa.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: