Crime trase la indigo, de Sf.Maria, la 12 ani distanţă

Descoperire incredibilă a procurorilor gorjeni. Un bărbat arestat pentru crima din 8 septembrie 2011, de pe Digul Jiului, a fost găsit vinovat de o altă crimă, petrecută pe 7 septembrie 1999. Două crime identice, adică amici de pahar omorâţi cu pietre, pentru nişte bani de buzunar. În cei 12 ani dintre cele două crime, Marinel Hodoiu a stat zece ani şi jumătate după gratii, acuzat de viol. Cazierul bărbatului de doar 43 de ani este mult mai bogat, având la activ furturi şi tâlhării.

Marinel Hodoiu avea 42 de ani când a omorât un bărbat din Logreşti pe Digul Jiului. În boscheţii de lângă fostul Interex, în noaptea de 8 septembrie 2011, anchetatorii au fost chemaţi să cerceteze moartea suspectă a unei persoane găsite acolo cu capul zdrobit, la interogatoriu fiind duşi atunci mai mulţi indivizi care stau în oraş fără casă. Poliţiştii au aşteptat ca suspectul să se trezească din starea de beţie în care era, iar, ulterior, au probat implicarea lui în acea nenorocire, inclusiv după ce au cosit buruienile pentru a descoperi bolovanul folosit drept „armă a crimei”.

Primul caz, în 1999

Atunci când a fost reţinut şi, mai apoi, arestat preventiv, pentru crima de pe Digul Jiului, Hodoiu nu era un străin pentru oamenii legii. Avea un cazier greu şi anchetatorii au făcut imediat legătura cu un caz similar petrecut în 1999 la Albeni şi rămas nerezolvat până în zilele noastre. Ion Răgălie, de 72 de ani, a fost găsit, tot de Sfânta Maria Mică, mort în gospodăria sa. Avea capul zdrobit şi prezenta evidente urme de violenţă, dar cazul nu a fost considerat atunci crimă.

Adevărul a ieşit la iveală de abia după crima de pe Digul Jiului, produsă de Sfânta Maria Mică din 2011. Anchetatorii au aflat că Răgălie l-ar fi primit pe Hodoiu în curtea casei sale după ce acesta i-a cerut un pahar cu apă. Criminalul, originar din Prigoria, ştia însă că bătrânul avea puşi deoparte nişte bani pentru a-şi cumpăra un tractor şi, pentru că nu a primit suma respectivă a luat singur ceea ce considera că i se cuvine. I-a zdrobit capul bătrânului cu un bolovan, exact ca pe Dig, după ce, anterior, îl lovise cu pumnii şi picioarele.

Localnicii din Albeni stau liniştiţi

Sătenii din Albeni pot dormi acum liniştiţi pentru că cel care a băgat teroare în tot satul este după gratii şi nu va ieşi de acolo în următorii ani. ”Cam târziu s-a făcut dreptate. Justiţia a cam întârziat. Este bine că totuşi s-a găsit vinovatul. El era un pericol social.  Ne aşteptam ca el să fie vinovat şi pentru omorul de acum câţiva ani buni. E bine că l-au arestat şi să nu-i mai dea drumul”, a spus un vecin al criminalului.

PEDEAPSĂ

Pe parcursul anchetei, Hodoiu şi-a recunoscut faptele, el fiind trimis în judecată, fiind acuzat de omor deosebit de grav, pentru care riscă detenţie inclusiv pe viaţă. El este acum în spatele gratiilor, având peste 16 ani de puşcărie primiţi pentru crima de pe Digul Jiului, dar şi un rest de peste 1000 de zile rămas de executat pentru un viol comis în anul 2000 şi pentru care a fost condamnat de instanţele de judecată.

RECIDIVIST

„La data comiterii infracţiunii, inculpatul Hodoiu Marinel se afla în stare de recidivă, atât postcondamnatorie cât şi postexecutorie, fiind condamnat anterior pentru infracţiuni de furt calificat şi tâlhărie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj

CRIME IDENTICE

„Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a reţinut în actul de inculpare că modul de săvârşire al infracţiunilor din 08.09.2011 este identic cu modul de săvârşire a infracţiunii din 07.09.1999, iar inculpatul Hodoiu Marinel a recunoscut comiterea infracţiunii”.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: