Criminală la 16 ani! Ion Ciocea, ucis de fiică cu vătraiul!

Greu de crezut, dar încă o crimă zguduie Gorjul în aceste zile, un bărbat din Târgu Jiu fiind ucis de singura fiinţă dragă pe care o mai avea acasă. Fiica sa a fost cea care i-a luat viaţa într-un mod extrem de violent, fata şi prietenul ei lovind victima cu un vătrai şi cu o ţeavă metalică până când omul nu a mai mişcat. Totul s-a întâmplat ca în pozele pe care cei doi tineri le aveau postate pe paginile lor de Facebook, acolo unde vizitatorii puteau să vadă un cuplu plin de sânge sărutându-se cu patimă.

După dubla crimă de la Ţicleni şi după omorul de la Stoina, Târgu Jiul intră şi el acum pe lista localităţilor „negre” din judeţ, în care luna aceasta s-au produs fapte de care gorjenii nu mai avuseseră parte de o bună perioadă de timp. De parcă necuratul şi-a băgat coada unde nu trebuie, crima din municipiu a fost, la început, un mister chiar şi pentru anchetatori. Sâmbătă de dimineaţă prin 112 o femeie anunţa că în zona Botorogi, la una din vilele construite acolo, se află un bărbat căzut în curte, cu multiple lovituri în zona capului. Degeaba a mai venit echipajul de la Salvare pentru că medicii nu au mai avut ce să-i facă bărbatului care era întins pe jos. Ion Ciocea era mort de ore bune şi nu mai avea nici urmă de viaţă în corp.

Macabra descoperire a fost făcută, aparent, chiar de către fata celui decedat, Andreea, care, la 16 ani, se declara marcată şi şocată de ceea ce văzuse atunci când s-a trezit şi s-a uitat în curtea casei. Locuinţa este un duplex în care stă şi familia fratelui decedatului, rudele venind imediat să vadă ce s-a întâmplat. Locul a fost împânzit imediat de poliţişti şi jandarmi, cercetările fiind coordonate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Suspecţii, amorezi cu care tatăl nu era de acord

Ancheta părea a fi una extrem de anevoioasă la acel moment, poliţiştii apelând la jandarmi pentru a scotoci terenul din jurul locuinţei familiei Ciocea, în speranţa că pe acolo ar putea fi găsite probe sau indicii care să ajute la rezolvarea cazului. Degeaba au periat oamenii legii mlaştina de la Botorogi că ceea ce căutau se afla în casa lui Ion Ciocea. Fiica sa, „şocată” de dimineaţă de ceea ce văzuse, devenise, spre prânz indiferentă şi chiar „rece” la situaţia în care se afla părintele al cărui cadavru tocmai fusese transportat la Morgă pentru efectuarea necropsiei.

Andreea a devenit repede suspectă în faţa anchetatorilor, fiind oricum inclusă „din oficiu” pe lista celor care trebuiau să răspundă la nişte întrebări. Poliţiştii şi-au dat repede seama cum stau lucrurile şi, după câteva ore, au chemat-o la secţie pentru audieri pe fiica „îndoliată”. Aici a fost adus şi prietenul acesteia, Ionuţ Brânzan, un individ care pe pagina de Facebook are postate nişte fotografii cu un cuplu care se sărută cu pasiune şi este plin de sânge din cauza unui cuţit înfipt în trupul băiatului… În plus, şmecheraşul de 19 ani precizează la profesie – „hoţi şi şmecheri la portofelul lui tata”, la studii menţionând „plecat de acasă”, el neezitând să declare că a apărut şi la ştirile de la ora 17.00, deşi nu a fost niciodată pe acolo, acum având ocazia să apară direct în cele de 19.00.

Au negat fapta, dar au cedat în faţa probelor

Cei doi tineri l-au luat pe „nu” în braţe şi nu au recunoscut nimic din ceea ce ar fi putut să uşureze munca anchetatorilor, dar pe parcursul cercetărilor, puşi fiind în faţa probelor, ambii şi-au recunoscut faptele. Astfel, procurorul de caz şi poliţiştii au putut să afle că bărbatul a fost aşteptat vineri noaptea, pe la 00.30, la colţul casei, unde a fost lovit cu un vătrai şi cu o ţeavă metalică, după care a fost bătut până nu a mai mişcat. Ce s-a întâmplat mai departe nici nu mai contează, ambii tineri fiind reţinuţi de anchetatori şi încătuşaţi pentru omor calificat, faptă pedepsită inclusiv cu închisoare pe viaţă.

Cu un an în urmă intra după gratii o altă tânără din Gorj, Alina Tărău, implicată în moartea la fel de violentă a unui tânăr de 30 de ani care o iubea cu nebunie. Un alt individ, Mihai Gabriel Agache, l-a ucis pe acesta şi l-a lăsat în drum, acesta şi Alina făcând pe neştiutorii, după comiterea crimei ei mergând însă la un hotel pentru a-şi consuma ultima partidă de amor înainte de a fi încătuşaţi. La fel de neştiutoare a fost acum şi Andreea Ciocea cu prietenul său. În cazul crimei de la Schela, Agache a primit 22 de ani de puşcărie şi este după gratii în continuare, cele întâmplate atunci părând că nu au fost o lecţie suficientă pentru alţi tineri rebeli din oraş.

Vizualizări: 425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: