Criminaliștii, la biserică

Criminaliștii și specialiștii de la Direcția pentru Cultură Gorj au fost luni la Biserica Sfântul Nicolae din Târgu Jiu, după ce presa a publicat imagini cu o centrală termică înfiptă într-o pictură veche de două secole.

Actualul preot susține că așa a găsit biserica și că centrala termică a fost montată acum 12 ani. Mai mult, pictura ar fi fost restaurată acum câțiva ani, pe lângă centrala termică.

Imaginea a fost publicată pentru prima dată pe pagina de socializare a lui Marius Tudor, un apărător al clădirilor monument istoric.

Update: Comunicatul IPJ Gorj

"Având în vedere aspectele apărute în spaţiul public, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 2002 – 2003, persoane necunoscute au executat lucrări de amplasare, în interiorul Bisericii Sf. Nicolae şi Sf. Andrei din municipiul Târgu Jiu, a unei centrale termice, al cărei coş pentru evacuare a fost montat prin străpungerea zidului lăcaşului de cult, printr-o frescă ce reprezintă unul dintre ctitorii Bisericii, fără a avea autorizaţie de construire.

În cauză s-a întocmit dosar penal, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi executarea de lucrări fără autorizaţie de construire".

Galerie foto


Vizualizări: 4,784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: