Eșec la limită dintr-un penalty inventat

Pandurii Târgu Jiu a pierdut la limită meciul disputat în deplasare cu ASU Politehnica Timişoara, scor 0-1, golul gazdelor fiind marcat în minutul 90 plus 7 din penalty inventat. Chiar şi comentatorul de pe canalul de youtube al gazdelor de la ASU Poli a considerat că acest gol a fost marcat dintr-un penalty pe care l-a văzut doar arbitrul Dorin Voina. Pandurii a trimit pe teren, titulari, patru juniori de doar 17 ani la acest meci, Pisc, Peia, Cuţitoiu şi Cornicioiu.

Pandurii Târgu Jiu a reuşit să facă un joc bun cu ASU Politehnica Timişoara chiar dacă lotul a fost alcătuit, în cea mai mare parte din tineri şi copii. Cu toate acestea gorjenii s-au apărat eroic la Timişoara şi au avut şi ocazii de a înscrie. ASU Poli a fost totuşi superioară, pe toată durata jocului, în faţa tinerilor de la Pandurii, a avut şi două bare transversale, însă s-a impus cu 1-0 dintr-un penalty inventat de arbitrul reşiţean Dorin Voina, în minutul 90+5, după o simulare grosolană a căpitanului Ioan Mera. Axente a transformat cu siguranţă lovitura de pedeapsă, în minutul 90+7, spre disperarea copiilor echipei gorjene, care sperau să încheie anul cu un rezultat pozitiv şi să îşi primească şi ei măcar o parte dintre restanţe.

Faza care a decis jocul de la Timişoara s-a consumat în minutul 90+5, când, după un luft al lui Nicolae Cotolan, mingea se îndrepta către Oiţă şi Mera. Niciunul nu a ajuns la balon, iar Mera a fost mai viclean şi a plonjat pe spate. Arbitrul, aflat la 2 metri distanţă, a fruierat penalty, deşi nu a fost nici o infracţiune. Dărâmaţi emoţional de gestul arbitrului Voina, copii de la Pandurii au căzut în genunchi după ce Axente a transformat lovitura de pedeapsă, iar mulţi dintre ei au izbucnit în lacrimi.

Pandurii putea obţine un nesperat egal la Timişoara, după un meci în care s-a apărat eroic, însă arbitrul Dorin Voina nu a fost de acord.
 

ASU Poli Timişoara – Pandurii Târgu Jiu 1-0

Stadionul Ştiinţa din Timişoara

ASU Poli: Mutariu - C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş - Dros, Vidrăsan - C. Popescu (F. Trip 77'), Ignea, Zabun (Ad. Ungureanu 72') - Mir. Axente. Rezerve neutilizate: M. Contra - Motreanu, D. Radu, Piţigoi, Coadă.Antrenor: Octavian Benga.

Pandurii: Mih. Cotolan - P. Chiş, Oiţă (cpt.), D. Ciobanu, Nic. Cotolan - Rob. Bratu, Pisc (Al. Dinu-Ivănescu 57') - Cuţitoiu, Peia, P. Popescu - Cornicioiu (Nichifor 81')

Rezerve neutlizate: Al. Opriţa - Stăniloiu, R. Filip, Licuriceanu, Leo. Gheorghe. Antrenor: Călin Cojocaru.

Arbitrii:  Dorin Petru Voina (Reşiţa) şi asistenţii Mihai Marian Ionescu (Suseni - Argeş) şi Gheorghiţă Bălan (Piteşti). Rezervă: Mircea Ardelean (Arad). Observatori: Vasile Marc (Cluj-Napoca) şi Traian Marcu (Sibiu).

Galerie foto


Vizualizări: 2,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: