Criminalul de la Sănătate și victimele de la PSD (episodul 1)

Când a fost ales de Cioloș pentru a conduce Ministerul Sănătății am scris un text despre Vlad Voiculescu în care spuneam că de astfel de oamen are nevoie politica din România. Între timp, Vlad Voiculescu a devenit cel mai vânat personaj din guvernul tehnocrat. La unison, PSD, ALDE și presa aservită l-au numit securist, hoț numit de marile companii farma și chiar criminal. Deși întotdeauna e bine să-ți păstrezi rezerve când cineva acuză pe altcineva de ceva, e la fel de sănătos și să te uiți la cine anume face acuzațiile. Și la motivațiile care ar putea fi în spatele lor. Nu de alta, dar de când a venit la Ministerul Sănătății Voiculescu a arătat niște c***e de invidiat, pentru că pare hotărât să demaște toate mizeriile din sistem, laolaltă cu autorii lor.
Să vă spun, de pildă, despre Narcis Copcă. Domnul Copcă este manager al Spitalului Sfânta Maria, numit de PSD. Recent, în plină campanie electorală, domnul Copcă la braț cu Gabriela Firea l-au acuzat pe ministrul Sănătății de crimă pentru că un transplant nu a putut fi realizat, după ce Voiculescu a anunțat că nu va mai finanța transplanturile de la Sfânta Maria până la aflarea rezultatelor unei anchete al cărei deznodământ e destul de previzibil: domnul Copcă și PSD-ul a furat mulți bani de la Sănătate.
Scandalul a fost iscat de o conferință de presă a lui Vlad Voiculescu, în care acesta a spus că acreditarea pentru transplant a spitalului Sfânta Maria s-a făcut la presiuni politice, drept urmare îi suspendă activitatea, considerându-l neacreditat. De notat că la Sfânta Maria urmau să se facă transplanturi de PLĂMÂNI, adică un tip de transplant foarte nou ca tehnologie și pentru care Ungaria a pregătit (până să-l facă pe primul) ani de zile doctori, apelând la 92 de specialiști din afara țării în acest timp. Nu și la noi, pentru că noi suntem români și le știm deja pe toate. La noi s-au cheltuit 10 milioane de euro (rămâne de văzut cum) și gata, brusc ne pricepeam să transplantăm plămâni.
Imediat, Ministerul Sănătății a venit și cu o modalitate rapidă de rezolvare: a invitat o echipă de experți internaționali de la Eurotransplant să evalueze situația de la Sfânta Maria. Eurotransplant este instituția care supraveghează transplanturile din opt țări membre UE. Profesionalismul și seriozitatea Eurotransplant sunt practic de neatacat. Nu și la noi. Imediat după ce a aflat că urmează un control internațional, managerul Narcis Copcă le-a trimis celor de la Eurotransplant o scrisoare redactată de avocați în care îi avertiza că dacă vor pune piciorul în spitalul lui vor fi citați într-un dosar penal, pe motiv că se amestecă în campania electorală. La câteva zile după, Narcis Copcă i-a făcut plângere penală pentru omor din culpă lui Vlad Voiculescu. În textul plângerii spune textual că Ministrul Sănătății vrea să facă trafic de organe prin intermediul Eurotransplant.
În episodul de mâine voi scrie mai pe larg și cum s-a implicat PSD-ul cu multe zeci de milioane de euro în acest scandal, prin intermediul primăriței de la București.
(va urma)

Vizualizări: 483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: