Eleva acuzată de pruncucidere dă bacul în libertate

Eleva de 19 ani din Roşia de Amaradia care şi-a îngropat copilul nou născut în grădină este liberă şi susţine în aceste zile examenul de bacalaureat. Roxana Diaconu nu a putut fi exmatriculată pentru că avea deja situaţia şcolară încheiată, a spus cu oarece regret directorul liceului din localitate, Cristinel Faiter. Tânăra a fost internată pentru câteva zile la psihiatrie, unde medicii au stabilit că are discernământ. Procurorul de caz, Emil Moţa, susţine că aşteaptă acte de la medicina legală pentru a vedea cum poate încadra fapta tinerei şi abia apoi va decide dacă va cere sau nu arestarea preventivă.

Roxana Diaconu, eleva din Roșia de Amaradia cercetată în acest moment sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, a fost suspusă unor examinări psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ atunci când „a adus pe lume o fetiță vie, pe care a înecat-o într-un lighean cu apă și apoi a îngropat-o în curtea casei sub un cireș”, după cum se arată într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Dacă specialiștii stabilesc faptul că eleva a avut discernământ când a săvârșit fapta, iar rezultatul necropsiei fătului confirmă faptul că bebelușul s-a născut viu, cel mai probabil procurorii vor cere mandat de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, faptă pentru care este cercetată în acest moment.

În cazul în care eleva nu a avut discernământ când a săvârșit fapta și a făcut o depresie post-natală, i se va schimba și încadrarea faptei din omor calificat în pruncucidere și există șanse să fie cercetată în stare de libertate. Roxana Diaconu le-a spus anchetatorilor că nimeni nu a știu de fapta sa, nici măcar părinții sau surorile sale, și mai mult decât atât le-a indicat oamenilor legii două persoane care ar putea fi tatăl copilului. Potrivit unor surse medicale, se pare că minora a avut discernământ atunci când a comis fapta.

A participat la bacalaureat

Deși directorul liceului din Roşia de Amaradia a decis să o exmatriculeze pe Roxana Diaconu, acest lucru nu a fost posibil pentru că în ziua când acesta și-a recunoscut fapta avea situația școlară încheiată. Fiind absolventă a clasei a XII-a și externată din secție de Psihiatrie, acolo unde a fost internată pentru investigații medicale, Roxana Diaconu s-a întors ieri printre colegi pentru a susține proba de competență a examenului de bacalaureat. „A venit să-și dea competența împreună cu sora ei. S-a simțit oarecum stânjenită pentru că nu a ridica privirea de jos. Eu nu am avut timp să vorbesc cu ea. Acum e important să-și dea examenul. Oricum legislația asta nu e bună. Nu cred că ar trebui să i se permită unor asemenea eleve să se întoarcă la școală. Adică după ce a făcut ce a făcut, intră în contact și cu ceilalți elevi, de parcă ar fi un exemplu. Am mai avut eu o elevă care a venit în clasa a IX-a și avea copil acasă, că a născut pe timpul vacanței de vară. Așa ceva nu e posibil”, a precizat Cristinel Faiter, directorul liceului din Roșia de Amaradia.

Suspecte noi în cazul altui bebeluș mort

Roxana Diaconu se afla și ea în cercul de suspecte în cazul bebelușului aruncat acum câteva săptămâni în curtea Spitalului din Târgu-Cărbunești, care a fost devorat de câini. În acest moment este un nou cerc de suspecte care urmează să fie audiate. Este vorba de trei femei, care locuiesc în comunele învecinate și nu sunt angajate ale unității spitalicești, susţin surse din anchetă.

Vizualizări: 267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: