Criminalul din Stejari cere revizuirea pedepsei. Spune că este nevinovat!

Bărbatul din comuna Stejari care și-a ucis verișorul de Sf. Ion, acum doi ani, cere, din spatele gratiilor, revizuirea pedepsei. Dumitru Savu, recidivist, a fost condamnat la 18 ani, 6 luni și 276 zile închisoare, pentru oribila crimă.

În scandal au fost implicați mai mulți indivizi care au recunoscut că, după ce au consumat mai multe pahare de alcool, s-au luat la ceartă din senin. Victima, un tânăr de nici 30 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de cuțit, chiar în propria curte. Asta după ce Dumitru Savu, vărul său, a dat buzna peste el, împreună cu alți doi amici puși pe harță.

După condamnare, Savu le-a spus judecătorilor că nu este vinovat de crimă, susținând că toți martorii din dosar au mințit, „deși sunt achitați pentru mărturie mincinoasă”.

Mai mult, bărbatul a solicitat prelevarea de probe ADN de la cei implicați în conflict și refacerea expertizei genetice la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” București.

Totodată, gorjeanul condamnat pentru crimă a mai cerut ascultarea tuturor CD-urilor cu convorbirile telefonice „pentru a se observa adevăratul făptuitor, nu doar ce a dorit procurorul să vadă instanța de judecată”.

În concluzie, Savu vrea readministrarea întregului probator atât din timpul urmăririi penale, cât și de la cercetarea judecătorească.

„Respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuentul-condamnat Savu Dumitru. Obligă contestatorul la 50 lei cheltuieli judiciare statului. (...) Cu apel”, a decis, luna trecută, Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 1,710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: