Cristian Onescu, Sergiu Nicolaescu de la „Gheorghe Magheru”

Este elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu şi are la activ câteva scurtmetraje pentru care a fost premiat. I se spune în glumă şi Sergiu Nicolaescu pentru că este regizor şi scenarist. Cristian Onescu crede că pentru a realiza filme îţi trebuie idei şi voinţă, iar fiecare producţie trebuie să transmită un mesaj publicului. Deşi este doar la început şi nu lucrează cu aparatură profesională Cristian nu renunţă la visul său, acela de a urma o facultate în domeniu şi de a deveni un mare regizor.

Pentru Cristian Onescu pasiunea pentru realizarea filmelor a început în clasa a VII-a, când a creat împreună cu mai mulţi prieteni o parodie a jocului pe calculator Counter Strike, la modă în acea perioadă. „Aveam o cameră digitală şi am vrut să aducem acest joc în viaţa reală”, spune elevul. Colegii săi de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” au devenit actori anul trecut într-un film dedicat zilei de Halloween. „Halloween Terror” a prins din cauza subiectului şi pentru efectele speciale. A urmat documentarul „Oraşul meu, casa mea”, care i-a adus premiul I la concursul organizat în acest an de Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”. Printre liceele concurente s-au mai numărat Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” sau Colegiul Naţional „Spiru Haret”. „Filmul care a fost premiat de Biblioteca Judeţeană a avut mesaj. Fiecare operă din Târgu Jiu a sculptorului Constantin Brâncuşi a fost filmată şi prezentată. Aşa cum spune şi titlul am vrut să transmitem faptul că nu poţi niciodată să uiţi de unde a plecat, iar oraşul nostru este cunoscut datorită lui Constantin Brâncuşi”, spune Cristian.

Mesaje antidrog pentru elevi

O altă provocare este realizarea unui film cu mesaj antidrog, ce va intra în competiţie naţională în luna mai a acestui an. Filmările au început deja la scurtmetrajul denumit simbolic „Poveste cu heroi”, iar prezentarea se regăseşte pe Internet. În film sunt implicaţi câţiva colegi de liceu ai regizorului, care, deşi sunt amatori, intră foarte bine în rolurile cu care au fost însărcinaţi. „Pe scurt subiectul filmului este despre un elev de clasa a IX-a care ajunge să se drogheze din cauza anturajului în care intră datorită colegului său de bancă. Este atras în acest anturaj în timpul unei petreceri pentru că era cunoscut drept un elev cu bani, iar dependenţa sa ar fi adus câştig dealerilor. Asta se şi întâmplă, iar în timp lucrurile se complică pentru că drogurile nu aduc niciodată lucruri bune în viaţa vreunui om. Filmul se sfârşeşte tragic. Elevul moare de supradoză”, povesteşte Cristian. Însă mai rămâne o urmă de speranţă. „Totul se derulează ca într-o amintire până în momentul dinaintea petrecerii, când elevul din clasa a IX-a încă se gândea dacă va merge sau nu la acest eveniment…”

„Nu e chiar aşa greu să realizezi un film, mai ales atunci când iţi place ce faci. Îţi trebuie imaginaţie şi voinţă pentru că altfel totul o să pară foarte plictisitor. Trebuie să realizezi că un film nu o să-ţi iasă din prima, pe parcurs existând tot felul de modificări, mai ales la scenarii. Mie îmi vin ideile înainte să adorm”, spune Cristian.

Vizualizări: 332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: