Directorul CJAS Gorj, pasionat de fotbal şi agricultură

Cosma Dumitrescu este în prezent directorul economic al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, după ce mai bine de 20 de ani a ocupat numai funcţii de conducere fie în CJAS fie în cadrul Cooperativei de Consum Novaci. Mândru de cele două fete ale sale dar şi cu o soţie înţelegătoare, Cosma Dumitrescu a avut parte de o familie pe care nu ar da-o pentru nimic în lume. Pasionat de fotbal, acesta nu ratează nici un meci al echipei sale de suflet, Pandurii Târgu Jiu.

Actualul director economic al CJAS Gorj şi-a început primii ani de activitate în cadrul spitalului din Novaci, localitatea sa natală, ca asistent medical de igienă. Din dorinţa de a face mai mult, dar şi forţat oarecum de partea financiară a urmat facultatea de ştiinţe economice din Craiova cu ajutorul unui împrumut luat de la Cooperativa de Credit Concordia din Novaci. „Am plecat de la spital pentru faptul că simţeam că pot face mai mult, iar greutăţile materiale nu le puteam rezolva cu salariul luat ca asistent. Tot ce am făcut am făcut din plăcere şi am amintiri foarte frumoase din timpul studenţiei. Am fost coleg de an cu Balaci de la Universitatea Craiova, probabil de aici pasiunea mea pentru meciurile de fotbal”, a declarat Cosma Dumitrescu.

Face zilnic naveta la Novaci

Legat fiind de localitatea în care s-a născut şi a copilărit, Cosma Dumitrescu nu a vrut să părăsească niciodată oraşul Novaci chiar dacă este nevoit să facă zilnic naveta la Târgu Jiu. „Sunt un conservator, mă leagă amintiri puternice de Novaci din acest motiv nu am plecat niciodată de acolo deşi fetele mele au apartamente la Târgu Jiu. Am gospodăria mea, îmi fac singur treburile prin curte, am o camionetă şi cu ea merg la vie sau pe câmp, îmi place să muncesc şi nu aş pleca niciodată de acolo”, a declarat Dumitrescu. Cu două fete realizate din punct de vedere profesional şi familial, una medic specialist la spitalul din Târgu Jiu, cealaltă conferenţiar universitar şi decan al Facultăţii de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate în cadrul UCB, Cosma Dumitrescu se autodeclară cel mai fericit tată şi bunic. „Am o nepoţică în clasa I şi un nepot în clasa a IV-a. Sunt cel mai fericit tată şi nu le-aş fi dat pe fetele mele pe zece băieţi. Soţia mea este managerul spitalului din Novaci şi am ştiut împreună, ca o familie, să trecem peste greutăţi”, a declarat Cosma Dumitrescu. Împlinit pe toate planurile, directorul economic al CJAS Gorj mai are o singură dorinţă pe care speră să o împlinească după ce se va pensiona. „Îmi place să călătoresc şi pot să spun că am văzut aproape toată ţara însă tânjesc de foarte mult timp după un circuit în Europa. Sper să pot să-mi împlinesc acest vis după ce ies la pensie”, a declarat Dumitrescu.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: