Gorjenii uită să returneze cărţile împrumutate de la bibliotecă

Gorjenii împrumută cărţi şi uită să le înapoieze. Biblioteca Judeţeană “Christian Tell” din Târgu Jiu se confruntă frecvent cu astfel de situaţii. Anual circa 500 de înştiinţări sunt trimise  gorjenilor uituci. Au fost aplicate şi amenzi celor care nu au înapoiat cărţile la timp.

An de an Biblioteca Judeţeană “Christian Tell” se confruntă cu aceeaşi problemă. Gorjenii împrumută cărţi şi nu le mai returnează sau nu respectă termenele impuse de instituţie. De cele mai multe ori oamenii returnează cărţile după ce sunt atenţionaţi în scris de către reprezentanţii bibliotecii. Cei care nici aşa nu le înapoiază sunt sancţionaţi contravenţional. „Din păcate se întâmplă să uite să le mai returneze. În anul 2010 spre exemplu au fost cam 500 de restanţieri, utilizatori ai serviciilor de bibliotecă. Noi obişnuim lunar să vedem care este situaţia cărţilor aflate în circulaţie, astfel îi identificăm pe cei care întârzie”, a precizat Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Judeţene.

Cei care nu returnează cărţile la timp, deşi au primit mai multe înştiinţări în acest sens riscă să primească o sancţiune contravenţională din partea bibliotecii. „Ei pot fi amendaţi cu până la 50% din valoare actualizată la preţul pieţei a cărţii şi în cazul în care o pierd, pot plăti chiar şi de cinci ori valoarea cărţii respective. Putem recurge la recuperarea cărţii şi pe calea justiţiei, în cel mai rău caz”, a mai spus Olimpia Bratu.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: