Sorin Bogdan a cheltuit 100 de mii de euro pe porumbei

Sorin Bogdan este un columbofil înrăit care a cheltuit pentru pasiunea sa aproximativ 100.000 de euro. Cel mai valoros porumbel al său a fost achiziţionat din Germania la preţul de 90 de milioane de lei vechi. Porumbeii lui Sorin Bogdan sunt câştigătorii Derby Odessa din anii 2009 şi 2010. Dacă vreţi să vedeţi exemplarele acestui columbofil urmăriţi sâmbătă, la Gorj TV emisiunea “Ora de Agricultură” începând cu ora 10.00.

Sorin Bogdan, în vârstă de 39 de ani, din Cartierul Vădeni, este pasionat de porumbei încă din copilărie. De aproape trei ani creşte porumbei de competiţie, o mare parte a acestora fiind achiziţionaţi din Germania şi Belgia. Pentru cel mai valoros exemplar al său a plătit aproximativ 90 de milioane de lei vechi. În prezent, târgujianul deţine peste 200 de porumbei şi se ocupă de selectarea puilor pentru competiţiile din acest an. “Cel mai valoros porumbel al meu l-am achiziţionat de la un crescător renumit din Germania la preţul de 90 de milioane de lei vechi. Porumbelul are o şi o tradiţie deoarece este frate cu campionul naţional al Bracelonei din anul 2009. Am porumbei care s-au întors acasă din Austria, de la o distanţă de 600-700 de km. În această perioadă apar puii, iar crescătorii de porumbei trebuie să ocupe de selectarea acestora în condiţiile în care vor să aibă rezultate. În primă fază îi antrenăm la 100 de km pentru a ajunge apoi la 600 km”, a declarat Sorin Bogdan.

Pasiunea l-a costat mii euro

Sorin Bogdan a investit aproximativ 100.000 de euro în achiziţionarea porumbeilor şi construirea adăposturilor. Chiar dacă a cheltuit foarte mult, columbofilul consideră că s-a meritat efortul financiar deoarece porumbeii săi i-au adus rezultate deosebite atât în ţară cât şi peste hotare. În anul 2009, o porumbiţă a ocupat locul I la categoria Derby Odessa 595 km, iar în anul 2010 un alt porumbel a ocupat din nou locul I. Columbofilul se mândreşte cu premiile şi cupele câştigate de porumbeii săi. Chiar dacă sumele de bani puse în joc la competiţii nu sunt foarte mari, târgujianul spune că nu-şi va abandona pasiunea ci va continua să investească în porumbei. “La competiţia din anul 2009 am câştigat 29 de milioane de lei vechi, iar în anul 2010 suma de 18 milioane de lei vechi. Nu sunt sume foarte mari puse în joc, însă eu nu voi renunţa la pasiunea mea. În ceea ce priveşte vânzările de porumbei, recordul s-a înregistrat anul trecut în Belgia, când un crescător din China a achiziţionat un porumbel la preţul de 200.000 de euro. Eu nu sunt interesat să-i vând ci doar să am performanţă”, a mai precizat Sorin Bogdan. 

Vizualizări: 1,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: