CRITICI: Liderii USL şi-au angajat rudele şi prietenii la stat

Dan Vîlceanu, preşedintele PD-L Gorj, a enumerat, ieri, în conferinţă de presă nerealizările Guvernului USL. De asemenea, acesta a mai spus că liderii USL şi-au angajat rudele şi prietenii, dând şi unele exemple.

Dan Vîlceanu a menţionat că majorarea taxelor locale nu se afla în programul USL, deşi imediat după alegeri a fost aprobată o ordonanţă în acest sens. De asemenea, preşedintele PD-L mai spune că USL a promis revenirea la 19% TVA, dar a rămas 24%, reducerea la 9% a TVA la alimente şi agricultură şi este tot 24% sau reducerea contribuţiilor la asigurărilor sociale. Vîlceanu mai spune că USL nu a realizat nici promisiunea referitoare la punctul de pensie care urma să fie 45% din salariul mediu brut sau realizarea unui milion de locuri de muncă. Însă, acesta  mai spune că deşi USL critica Guvernul PD-L pentru starea drumului de la Sadu, dar nici ei, la un an de guvernare, nu au început repararea acestui drum.

Foşti pedelişti, pe lista nepotismelor USL

Interesant este că pe listă apar şi persoane care au fost în PD-L sau care au fost susţinute şi de PD-L pe vremea când era la guvernare. De exemplu, Liviu Andrei, care a fost prefect de Gorj cu susţinerea PD-L, iar acum este subprefect de Bucureşti cu susţinerea USL şi a finului său, primarul din Rovinari Dorin Filip. Un alt exemplu este George Romanescu, şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Acesta era inspector şef şi pe vremea PD-L, iar fratele său Marcel Romanescu subprefect de Gorj. Romanescu este acum membru PNL.  În fruntea listei este Iulia Vână, viceprimar de Târgu Jiu, apropiată a lui Victor Ponta şi soţul ei, Daniel Bondoc, promovat şef la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj. Fiul lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Robert Călinoiu, este director adjunct la Direcţia de Control al Marilor Averi din cadrul ANAF.

Finul premierului Ponta, Claudiu Preoteasa, a fost numit vicepreședinte al Fondului de Mediu si vicepreședinte al Camerei de Comerţ și Industrie Bilaterală România – Brazilia, iar soţia acestuia a fost numita sef serviciu la Direcţia AMPOS Mediu la Ministerul Mediului.

Socrul vicepreședintelui CJ Gorj, Ciprian Florescu, a fost numit director la Liceul de Muzică şi Arte Plastice ”Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu. Claudiu Teodorescu, fostul sef de cabinet parlamentar al premierului Victor Ponta, a fost numit Prefect de Gorj.

Promovaţi au fost şi Alin Văcaru, un apropiat al prefectului de Gorj, fiind numit director adjunct al Minprest Serv SA, vicepreşedintele PSD Bebe Viorel Ionică a fost numit secretar de Stat la Ministerul Comunicaţiilor și Societății Informaționale, iar Andrei Maioreanu, vicepreşedinte PSD Gorj, a fost numit membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica.

Fiica directoarei adjuncte a DSP Gorj a fost angajată ca informatician la Spitalul Bumbești Jiu, iar Maria Milosteanu, soţia vicepreşedintelui PSD Gorj şi consilier județean Gheorghe Milosteanu, a fost numită director al Registrului Comerțului Gorj.

Pe listă apare şi soţia lui Laurenţiu Ciurel, care a fost promovată şef birou achiziţii la CEO.

REACŢIE

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ciprian Florescu, a reacţionat după acuzaţia lui Vâlceanu, căruia i-a transmis să-i fie ruşine, deoarece socrul său a deţinut funcţii de foarte tânăr, de la 24 de ani.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: