Critici privind reactivarea depozitului Roşia. Ce răspunde Ministerul Energiei

Oficialii din Ministerul Energiei au venit cu noi precizări legate de redeschiderea depozitului Roşia, după ce în spaţiul public au apărut nemulţumiri legate de reactivarea lui. „În primul rând, acest depozit este necesar pentru asigurarea stocurilor de cărbune în perioada de iarnă. Acest lucru va permite realizarea stocurilor de cărbune şi funcţionarea termocentralelor Rovinari, Turceni Işalniţa şi Craiova II pentru trecerea vârfului de iarnă 2017-2018. În al doilea rând, depozitul de la Roşia va funcţiona pe actualul amplasament pentru o perioadă relativ scurtă de timp”, se arată în comunicatul Ministerului Energiei.

Redeschiderea depozitului a fost făcută în baza unei hotărâri de guvern adoptată săptămâna trecută. Printre cei care au contestat activarea depozitului, dar mai ales procedurile, au fost ecologiştii. „Să pui proiectul de hotărâre de guvern spre consultare publică pe 12 septembrie, iar pe 13 septembrie să emiţi deja hotărârea, numai aşa vezi cine nu doarme în papuci: Ministerul Energiei-România”, a anunţat Ionuţ Cepraga, reprezentatul Greenpeace.

Pentru a reduce nivelul de poluare şi disconfort pentru locuitorii din apropierea depozitului de la Roşia, CE Oltenia a început o serie de lucrări. Astfel, a început montarea unor panouri fonoizolante, iar până la sfârşitul lunii octombrie a anului curent acest proiect va fi finalizat.

Depozitul de cărbune a fost activat şi va fi utilizat până la data de 30 aprilie 2018.

Vizualizări: 1,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: