Criză de roviniete! Şoferii, puşi pe drumuri

Gorjenii care au dorit să achiziţioneze o rovinietă zilele trecute nu au avut de unde să le cumpere. Asta pentru că acestea nu au putut fi emise nici de către oficiile poştale, nici de către benzinăriile şi operatorii care emit astfel de tichete. Motivul? Reţeaua utilizată la aparatura electronică nu a funcţionat. Acest lucru a creat nemulţumiri în rândul gorjenilor care au dorit să se pună în legalitate însă nu au putut.

„Aşa ceva nu este posibil. De sâmbătă dimineaţă încerc să găsesc o benzinărie sau un oficiu poştal de unde să cumpăr rovinieta. Îmi spun pe unde merg că nu le funcţionează aparatura. Şi eu ce să fac în acest caz? Vreau să mă pun în legalitate însă nu am de unde să cumpăr rovinieta. Numai la noi se poate întâmpla aşa ceva”, a spus un şofer supărat.

Omul avea şi motive să fie mâhnit, asta pentru că la benzinăria Petrom de pe Calea Bucureşti din Târgu Jiu aparatura nu funcţiona nici ieri. „Nu funcţionează aparatul. Ne pare rău. Este o problemă la imprimantă. Nici la benzinăria din zona Rovenţa nu funcţionează”, ne-a comunicat angajatul benzinăriei.

Probleme şi la oficiile poştale

Probleme cu aparatura au fost ieri şi la oficiile poştale din Târgu Jiu. Două dintre oficiile din zona centrală nu au putut emite tichetele, printre acestea s-a numărat şi Oficiul 1 Târgu Jiu.  „Din păcate nu merge comunicarea. Am anunţat la Call Center pentru că este o defecţiune temporară. Se mai întrerupe comunicaţia. În schimb, funcţionează la ghişeul de lângă Parângul”, a spus Liliana Popescu, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Gorj.

Amenda aplicată pentru lipsa rovinietei variază între 250 şi 4.500 de lei, în funcţie de tipul autovehiculului şi gravitatea infracţiunii. Amenda rovinietă pentru autoturisme este de minimum 250 de lei, maxim 500 de lei. Rovinieta este tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale.

VARIANTĂ

În prezent, rovinieta se mai poate achiziţiona şi prin intermediul SMS, dacă deţineţi abonament sau cartelă PrePay, de la operatorii de telefonie mobilă Orange , Vodafone şi Cosmote, conform site-ului Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR). Pentru a achita rovinieta prin SMS trebuie trimis la numărul 7500 un mesaj text care să conţină numărul de înmatriculare şi categoria rovinietei, corespunzătoare tipului de vehicul.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: