Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Criză în buzunare! Seceta scumpeşte porumbul!

Seceta prelungită afectează buzunarele gorjenilor. Pe lângă criza cerealelor de pe piaţă, agricultorii se confruntă şi cu o explozie a preţurilor. Potrivit conducerii Direcţiei Agricole Gorj preţurile cresc de la o săptămână la altă, concomitent cu extinderea suprafeţelor afectate de lipsa precipitaţiilor.

În momentul de faţă, aproximativ 12.000 de hectare de porumb au un grad de dăunare de peste 30%, iar circa 500 de hectare sunt distruse în proporţie de 100%. Tot din cauza secetei au avut de suferit şi culturile de floarea-soarelui şi de cartof, cu un grad de dăunare de peste 30% fiind calamitate 60 de hectare de floarea soarelui şi 350 de hectare de cartof. “Suprafeţele culturilor cu grad de dăunare se extind de la o săptămână la alta. Pe lângă faptul că ne vom confrunta cu o criză a cerealelor în târguri şi oboare, preţurile au început deja să urce simţitor. Dacă în urmă cu două săptămâni, preţurile cu amănuntul la porumb erau de minim 1 leu/kg şi maxim 1,2 lei/kg, în momentul de faţă acestea au ajuns la minim 1,6 lei/kg şi maxim 1,8 lei/kg”, a declarat Ion Popescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj. Nici în ceea ce priveşte producţia de grâu lucrurile nu stau mai bine.  “Faţă de anul trecut, avem o producţie de grâu la hectar cu aproximativ 1000 de kg mai puţin. Deocamdată, nu putem vorbi de o scumpire a preţului pâinii întrucât în momentul de faţă pâinea se fabrică din grâul de anul trecut, însă în condiţiile în care seceta va persista ne putem aştepta şi la o majorare”, a mai precizat Ion Popescu. Săptămânal, Direcţia Agricolă Gorj transmite la minister situaţii cu suprafeţele afectate de secetă.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: