Criza reduce tarifele la vacanţe

Acum visul de a-şi petrece concediu la mare poate deveni pentru mulţi realitate. Spre exemplu, o persoana care nu este pretenţioasă în ceea ce priveşte condiţiile de cazare poate petrece şapte zile la malul marii, în plin sezon estival, în schimbul a doar 352 de lei. Mai mult, agenţiile de turism au pregătite o serie întreagă de programe cum ar fi „O săptămână la mare- Litoralul pentru toţi”, „Decada Balneară”, „Zile gratuite de vacanţă” şi „Hai la Băi”. Prin aceste programe preţul unei vacanţe este la jumătate.

Cei care nu s-au hotărât încă unde să-şi petreacă concediu în acest an nu trebuie să se îngrijoreze, agenţiile de turism informează că în mai toate hotelurile de pe litoralul românesc locurile nu au fost ocupate nici pe jumătate iar la munte lucrurile nu stau deloc altfel. „Sunt locuri multe atât în ţară cât şi în străinătate, atât la mare cât şi la munte sau în staţiunile de tratament. Cei care au însă preferinţe în ceea ce priveşte condiţiile de cazare ar trebui să-şi facă rezervări din timp”, a precizat Laura Dragu, reprezentant agenţie de turism. Hotelierii fac reduceri de excepţie. Spre exemplu o vacanţă de şapte zile în staţiunea Mamaia, cazare la un hotel de 2 stele fără mic dejun inclus costă 234 de lei iar cu mic dejun inclus 391 de lei. Nici în plin sezon estival preţurile nu sunt mari. Spre exemplu la acelaşi hotel de 2 stele în perioada 5-18 iulie pentru şase nopţi de cazare o persoană trebuie să plătească între 352 şi 402 lei, dacă vor şi mic dejun mai plătesc în plus în jur de 150 de lei.

Oferte speciale

Agenţiile de turism au lansat tot felul de programe pentru a-şi vinde mai uşor pachetele turistice. Este vorba de „O săptămână la mare- Litoralul pentru toţi”, prin acest program o persoană beneficiază de şase nopţi de cazare şi mic dejun la un hotel de 2 stele în schimbul sumei de 249 de lei. Programul este însă valabil doar până la 15 iunie cu o posibilă prelungire. Un alt program care vine în sprijinul turiştilor este „Hai la băi” se desfăşoară în perioada 1 iulie-31 august. Prin acest program gorjenii au posibilitatea să petreacă şase zile într-una din staţiunile Buziaş, Covasna, Govora, Eforie Sud, Amara, Băile Olăneşti şi Vatra Dornei în schimbul a 557 sau 690 de lei. „Zile gratuite de vacanţă” este un program prin care turistul beneficiază de o zi gratuită de cazare mai exact o persoană plăteşte o vacanţă de cinci zile într-o staţiune din ţară şi stă şase. 

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: