Djurasevic a semnat cu echipa de baschet a CSM Târgu Jiu

Echipa de baschet seniori a CSM Târgu Jiu se pregăteşte pentru debutul în noul sezon şi a perfectat deja un prim transfer pentru jocurile din Liga Naţională. Sârbul Jovan Djurasevic a semnat deja contractul cu clubul primăriei la finalul săptămânii trecute, americanul Xavier Williams având şanse reduse de a rămâne la Târgu Jiu.

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu se pregătesc pentru primul turneu cu meciuri de verificare în vederea debutului în noul sezon. Lotul aflat sub comanda lui Claudiu Alionescu a fost completat în week-end cu sârbul Jovan Djurasevic dar în privinţa americanului Xavier Williamsnu sunt veşti bune pentru că antrenorul Claudiu Alionescu nu este foarte mulţumit de randamentul acestuia.

Alionescu a recunoscut că şi-ar fi dorit să colaboreze din nou cu pivotul american Kevin Allen, cel care a lăsat o impresie foarte bună atunci când e evoluat pentru ACS Târgu Jiu, fiind unul dintre remarcaţii ediţiei precedente de campionat. Acum cu greu mai poate fi adus însă un alt jucător de peste ocean, şi cu atât mai puţin unul cu calităţile lui Allen. „Deja perioada transferurilor este încheiată şi jucătorii buni de peste ocean sunt mai greu de adus pentru că ar trebui să le plătim transportul. Am avut discuţii cu Kevin Allen, era principala noastră ţintă pe acest post, chiar ajunsesem la un oarecare acord cu el dar a crescut pretenţiile financiare peste ceea ce putem oferi noi în acest moment. Sunt puţin surprins pentru că nu are o altă echipă acum, chiar el m-a contactat înainte să ştie că noi vom juca în Liga Naţională, să îl ajut să găsească o echipă. Dar când am făcut o ofertă concretă el a spus că aşteaptă o ofertă mult mai bună din Europa”, a spus antrenorul baschetbaliştilor despre principalul marcator şi principalul recuperator al sezonului trecut din întreaga Ligă Naţională, chiar dacă nu a jucat întregul sezon la ACS Târgu Jiu.  Din păcate, acesta nu a acceptat oferta financiară a clubului gorjean care nu dispune de un buget care să permită aducerea unor jucători cu nume. Alionescu nu este însă îngrijorat şi consideră că poate găsi un jucător de valoare: „Aşa cum am reuşit anul trecut să aducem jucători care să facă diferenţa la ACS, sunt convins că şi anul acesta vom realiza acest lucru. Nu suntem în situaţia în care să aducem un jucător doar de dragul de a-i aduce, o să analizăm situaţia, opţiunile pe care le avem, şi sper ca până la începerea campionatului toate actele să fie perfectate”.

La  fosta echipă ACS Târgu-Jiu, Kevin Allen s-a aflat la primul său contract cu o formaţie de pe  continentul european. De la Târgu Jiu acesta a plecat la o echipă din Albania dar în campionatul românescu a rămas în statisticile sezonului trecut ca fiind cel mai bun marcator şi recuperator din Liga Naţională.  În cele 19 partide în care a jucat Allen a totalizat 572 de puncte şi 319 recuperări, având cel mai bun indice de eficienţă din campionat.

Vizualizări: 445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: