CSM Târgu Jiu a cheltuit 30% din bugetul pe 2021 pe competiţii din 2020

Clubul înfiinţat în urmă cu aproximativ doi ani de Primăria Târgu Jiu are în acest an un buget de un milion de euro din partea Consiliului Local Târgu Jiu, după cum a anunţat directorul Robert Bălăeț. Acesta susţine că suma este totuşi una mică pentru că trebuie să acopere și competiţiile care nu s-au disputat anul trecut din cauza pandemiei, meciuri cu care deja s-a cheltuit 30% din bugetul acestui an.

CSM Târgu Jiu a înfiinţat tot mai multe secţii după ce a pornit la drum, cu un an şi jumătate în urmă, cu doar două secţii. Între timp, la baschet şi handbal, s-au mai adăugat atletism, lupte şi box. Toate acestea duc la necesitatea unui buget mult mai mare pentru a face performanţă dar şi pentru a dezvolta toate aceste ramuri de sport, iar directorul clubului spune că, din acelaşi buget trebuie să acopere şi cheltuielile cu competiţiile de anul trecut, care s-au amânat în acest an din cauza pandemiei. „Pentru ce îmi propun eu niciodată banii nu sunt suficienţi dar o să facem sport cu cât avem. Nu o să ne plângem niciodată, pentru că o să mai atragem bani şi din alte părţi. Aceştia sunt banii, sunt vremuri grele”, a spus directorul clubului primăriei care a precizat că bugetul este de un milion de euro dar s-au cheltuit deja 30% pe competiţiile de anul trecut: „Vorbim de un milion de euro dar, ţinând cont de faptul că am disputat toate competiţiile de anul trecut acum, în acest an, e o sumă aşa puţin mincinoasă. Pentru că nu sunt toţi banii pentru acest an. Cel puţin, s-au cheltuit deja 30 % pe competiţiile de anul trecut pentru că am avut un program aglomerat. Şi atunci nu toată suma alocată va fi pentru anul aceasta”.

Teoretic, bugetul anunţat trebuie să fie cheltuit în partea a doua a sezonului trecut, care se joacă în acest an, respectiv ianuarie – iunie, şi prima parte din sezonul următor, dacă se vorbeşte de sporturile de echipă. Dar, din cauza pandemiei, competiţiile de seniori au început abia la finalul anului trecut şi majoritatea meciurilor s-au jucat în acest an. E adevărat însă şi faptul că clubul mai avea la dispoziţie banii din bugetul anului trecut când practic, nu a prea avut competiţii, decât până în luna martie, iar banii alocaţi anul trecut nu s-au putut cheltui.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: